kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Novo mesto

Aktualno 72: Epidemija pod nadzorom

Piše: P.M.

Čas objave:
17.04.2020 16:10

Med včeraj potrjenimi 1304 okužbami v Sloveniji jih je na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju 141.

V občini Metlika jih je 64, v občini Trebnje 15, v Mestni občini Novo mesto pa 12. V občinah Črnomelj in Semič jih je 8, v občini Ribnica 7, v občini Šentrupert pa 6. V občinah Kočevje, Sevnica in Šmarješke Toplice so 4, v občini Brežice 3, v občini Žužemberk pa 2. V občinah Dolenjske Toplice, Mirna, Mokronog-Trebelno in Škocjan je po 1 okužba. Vodja svetovalne skupine v okviru ministrstva za zdravje Bojana Beović je na današnji novinarski konferenci ocenila, da je epidemija novega koronavirusa pod nadzorom (več v pripetek posnetku).


Ker projekcije kažejo na upad števila okuženih, se lahko postopoma začne odpirati javno življenje. Več projekcij kaže, da se z enega bolnika prenese novi koronavirus na manj kot eno osebo. To pomeni, da je prišlo do t. i. negativne povratne zanke in da število okuženih upada, je poudarila. A virus ne bo kar izginil, zato bodo tudi v prihodnje obstajale možnosti izbruhov. Zato bo treba tudi v prihodnje upoštevati nekatere ukrepe, kot so nošenje mask v zaprtih prostorih, ustrezna higiena rok ter preprečevanje tesnih stikov, ki omogočajo, da se kapljična okužba prenaša.

Kako bo z aktualnimi ukrepi in na kakšen način se bo življenje vračalo v stare tirnice pa bomo še naprej spremljali na radiu Krka v programu v živo in v izrednih rubrikah Aktualno z Dolenjske. Naslednja bo na sporedu jutri ob 11. uri in 10 minut.

Koronavirus – Aktualno z Dolenjske, 17.4.2020 ob 16:10