Ajda Mlakar Dobra karma

Lepotica na televiziji očitno še ni rekla zadnje...

naslovnica izmajlova2 Svet24.si

Pred tremi leti je njen poklic visel na nitki, ...

macesnova gorica kocevski rog jansa pahor bobo10 Reporter.si

Janša pod Macesnovo gorico: Resnica je živela ...

ležeča Svet24.si

Borut Pahor: To nas skrbi, saj gre natančno tako,...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

"Planet TV ne sme končati v Orbanovih rokah"

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lea Sirk - obrez!!! Njena.si

Imena otrok teh znanih Slovencev se preberejo ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Novo mesto

Aktualno 76: V naši regiji v 24-ih urah ena nova okužba

Piše: P.M.

Čas objave:
19.04.2020 16:10

Med včeraj potrjenimi 1330 okužbami jih je na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju 151, kar je ena več, kot včeraj, potrjena pa je bila v občini Metlika, kjer jih je zdaj 69.

V občini Trebnje jih je 15, v Mestni občini Novo mesto pa 12. V občini Ribnica jih je 9, v občinah Črnomelj in Semič 8, v občini Šentrupert pa 6. V občinah Kočevje, Sevnica in Šmarješke Toplice so po 4, v občini Brežice in Grosuplje 3, v občini Žužemberk pa 2. V občinah Dolenjske Toplice, Mirna, Mokronog-Trebelno in Škocjan je po 1 okužba.

Sicer pa se jutri začnejo prva testiranja, vabila za sodelovanje v raziskavi o koronavirusu so poslana 3000 prebivalcem. Raziskava razširjenosti covida-19 v Sloveniji je prva tovrstna pri nas, zato je njen potek težko predvideti v potankosti. Vabilo so že poslali 3000 prebivalcem, prva testiranja načrtujejo za jutri, je za STA pojasnil predstojnik Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo Miroslav Petrovec.

Povabljene je pozval, da v raziskavi sodelujejo, saj bodo ugotovitve ključne za sproščanje ukrepov. Pojasnil je, da bodo na teren poslali deset ekip, ki bodo sodelujočim vzele bris in vzorce krvi. Rezultate nameravajo pripraviti še ta mesec.

Ob tem je navedel, da so prejeli več klicev prebivalcev, ki bi želeli v raziskavi sodelovati, kar pa tokrat ni mogoče zaradi reprezentativnosti vzorca. Tega so pripravili na statističnem uradu, vanj so iz centralnega registra prebivalcev izbrali po deset oseb vseh starosti iz naključnih 300 območij v državi.

Koronavirus – Aktualno z Dolenjske, 19.4.2020 ob 16:10