Pomeranian Svet24.si

VIDEO: Poglejte, kako je psiček v ZDA pregnal ...

profimedia-0715131113 Svet24.si

Finska premierka po objavi posnetka z zabave ...

dragic doncic 22 af Necenzurirano

Konec omejitev TV prenosov Dončića in nogometašev

katarina kecek PL Reporter.si

Katarina Keček: Zaradi resnice o spolnem ...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

britney spears Odkrito.si

Prvi mož Britney Spears v zaporu!

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Novo mesto

Aktualno 76: V naši regiji v 24-ih urah ena nova okužba

Piše: P.M.

Čas objave:
19.04.2020 16:10

Med včeraj potrjenimi 1330 okužbami jih je na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju 151, kar je ena več, kot včeraj, potrjena pa je bila v občini Metlika, kjer jih je zdaj 69.

V občini Trebnje jih je 15, v Mestni občini Novo mesto pa 12. V občini Ribnica jih je 9, v občinah Črnomelj in Semič 8, v občini Šentrupert pa 6. V občinah Kočevje, Sevnica in Šmarješke Toplice so po 4, v občini Brežice in Grosuplje 3, v občini Žužemberk pa 2. V občinah Dolenjske Toplice, Mirna, Mokronog-Trebelno in Škocjan je po 1 okužba.

Sicer pa se jutri začnejo prva testiranja, vabila za sodelovanje v raziskavi o koronavirusu so poslana 3000 prebivalcem. Raziskava razširjenosti covida-19 v Sloveniji je prva tovrstna pri nas, zato je njen potek težko predvideti v potankosti. Vabilo so že poslali 3000 prebivalcem, prva testiranja načrtujejo za jutri, je za STA pojasnil predstojnik Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo Miroslav Petrovec.

Povabljene je pozval, da v raziskavi sodelujejo, saj bodo ugotovitve ključne za sproščanje ukrepov. Pojasnil je, da bodo na teren poslali deset ekip, ki bodo sodelujočim vzele bris in vzorce krvi. Rezultate nameravajo pripraviti še ta mesec.

Ob tem je navedel, da so prejeli več klicev prebivalcev, ki bi želeli v raziskavi sodelovati, kar pa tokrat ni mogoče zaradi reprezentativnosti vzorca. Tega so pripravili na statističnem uradu, vanj so iz centralnega registra prebivalcev izbrali po deset oseb vseh starosti iz naključnih 300 območij v državi.

Koronavirus – Aktualno z Dolenjske, 19.4.2020 ob 16:10