duša Dobra karma

Očetu sta se hčerki vrnili leto dni po njuni ...

Samantha Katie James Svet24.si

Miselne akrobacije neke misice izzvale šok, ...

cerar pocivalsek-smc Reporter.si

Sanjske ponudbe za osem odpisanih: razkrivamo, ...

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

branko cvek Njena.si

Ljubezen po domače: Branka osvojila vztrajna ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske

Aktualno 77: V OŠ Dragotina Ketteja uspešni pri pouku na daljavo

Piše: R.K.

Čas objave:
20.04.2020 11:12

Na OŠ Dragotina Ketteja iz Novega mesta, kjer izobražujejo otroke in mladostnike z motnjami v duševnem razvoju, so se prilagodili novi situaciji.

Učenci se že šesti teden šolajo doma. Tudi na OŠ Dragotina Ketteja iz Novega mesta, kjer izobražujejo otroke in mladostnike z motnjami v duševnem razvoju, so se prilagodili novi situaciji.

Od vseh, ki so vključeni v ta proces poučevanja, zahteva nov način dela, predanost in inovativne pristope k delu, je povedala Nataša Jakše, profesorica defektologije za osebe z motnjami v duševnem, telesnem in
gibalnem razvoju na OŠ Dragotina Ketteja. Poudarila je, da je pomembno, da so v teh dneh, še bolj kot sicer, drug drugemu v oporo.Nataša Jakše dodaja, da otroci s posebnimi potrebami niso posebni samo v svojih specifikah, pač pa tudi v svoji tenkočutnosti, zaznavah ljudi in okolice ter nenazadnje tudi v ranljivosti in potrebi po varnosti in zaupanju. S starši učitelji ohranjajo stike, za ta namen smo ustvarili tudi posebno spletno stran. Strokovne, srčne ter vzpodbudne besede dajejo občutek varnosti.
Nataša Jakše je povedala še, da so učitelji pozorni na to, da gradiva, ki jih ustvarjajo, vključujejo čim več življenjskih situacij: opazovanje sprememb v naravi, vremena, bližnje okolice, pomoč v gospodinjstvu, pri vsakodnevnih opravilih, … in pri tem urijo ter razvijajo različne spretnosti. Pri delu vključujejo multisenzorno učenje, ob upoštevanju individualnih potreb posameznika.


Delo na daljavo na šoli po petih tednih izobraževanja na daljavo poteka zelo uspešno. Tudi na socialno šibkejše na šoli misijo ter jim nudijo različne oblike ter načine pomoči.

Koronavirus - Aktualno z Dolenjske, 20.4.2020, ob 11:10