duša Dobra karma

Očetu sta se hčerki vrnili leto dni po njuni ...

Samantha Katie James Svet24.si

Miselne akrobacije neke misice izzvale šok, ...

cerar pocivalsek-smc Reporter.si

Sanjske ponudbe za osem odpisanih: razkrivamo, ...

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

branko cvek Njena.si

Ljubezen po domače: Branka osvojila vztrajna ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske

Aktualno 78: V CIK Trebnje so se prilagodili razmeram

Piše: R.K.

Čas objave:
20.04.2020 16:10

V CIK Trebnje so se hitro prilagodili razmeram in za večino programov uvedli izobraževanje na daljavo.

Včeraj so v Sloveniji opravili 537 testiranj in potrdili pet novih okužb z novim koronavirusom. Umrle so tri osebe s covidom-19, skupaj doslej že 77. V nedeljo je bilo zaradi koronavirusa hospitaliziranih 88 bolnikov, od tega 26 v intenzivni negi, v domačo oskrbo so odpustili enega.
V jugovzhodni Sloveniji je po zadnjih podatkih 151 okuženih.


V Centru za izobraževanje in kulturo Trebnje so se hitro prilagodili razmeram v državi in za večino njihovih programov uvedli izobraževanje na daljavo. Tako nemoteno potekajo osnovna šola za odrasle in vsi srednješolski programi, kot tudi svetovanje na daljavo in študijski krožki UTŽO Trebnje.

Udeleženci izobraževalnih programov lahko do študijskih gradiv dostopajo na njihovi spletni strani, predavatelji se z njimi slišijo po telefonu ali pa so jim za razlago in drugo pomoč na voljo po elektronski pošti.Učni listi za osnovno šolo so lahko odlično dopolnilo tudi za vse osnovnošolce, poleg tega pa imajo na spletni strani zbrane tudi povezave do brezplačnih izobraževalnih vsebin in tečajev.

Patricija Pavlič, direktorica CIK Trebnje je povedala, da  udeležence, ki so v procesu učenja na daljavo, želijo spodbujati, da bodo kljub razmeram dosegali želene cilje in uspehe. Nudijo jim oporo za učinkovito učenje, jim pomagajo pri uporabi e-gradiv, posredujejo napotke za učenje, jih motivirajo, da vztrajajo pri učenju in vzdržujejo doseženo raven znanja. "Prav tako se nam zdi pomembno, da ohranjajo stike z drugimi udeleženci izobraževanja, saj se tako tudi sami med sabo spodbujajo in si vlivajo voljo za učenje,” je dejala Patricija Pavlič, direktorica CIK Trebnje.

Čeprav so vrata CIK Trebnje zaprta, svetovalke delajo od doma in so uporabnikom še vedno na voljo. Svetovanje poteka na daljavo, po telefonu, elektronski pošti ali po skypu.

Prihodnja izredna rubrika Aktualno z Dolenjske bo na sporedu jutri ob 11.10.

Koronavirus - Aktualno z Dolenjske, 20.4.2020, ob 16:10