polna luna 7 Dobra karma

Tedenska astrološka napoved: dramatičen začetek...

Alberto Zangrillo Svet24.si

Italijanski zdravnik trdi, da virusa v Italiji ...

cerar pocivalsek-smc Reporter.si

Sanjske ponudbe za osem odpisanih: razkrivamo, ...

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

branko cvek Njena.si

Ljubezen po domače: Branka osvojila vztrajna ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Novo mesto

Aktualno 80: V naši regiji 153 okužb

Piše: P.M.

Čas objave:
21.04.2020 16:10

Na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju je po zadnjih podatkih 153 okužb, še vedno največ v občini Metlika, kjer jih je zdaj 70.

V Domu starejših občanov Metlika se je število okuženih stanovalcev v zadnjih desetih dneh okrepilo za 10, število okuženih zaposlenih pa za pet. Do včeraj je bilo skupaj okuženih 47 stanovalcev in 15 zaposlenih. Bolezni, ki jo povzroča novi koronavirus, do vključno danes ni preživelo 14 stanovalcev. Po podatkih metliškega doma starejših je bilo do včeraj od skupaj 47 okuženih stanovalcev 10 že virusno negativnih, od 15 okuženih zaposlenih pa sedem. Ozdravljeni zaposleni se sicer postopno in odvisno od počutja vračajo na delo. Okužene stanovalce in te s sumom okužbe so skladno s strokovnimi navodili preselili v ločeni starejši del te metliške ustanove, kjer so za njihovo nego namestili 29 postelj. S tem so jim zagotovili boljše prostorske pogoje za preprečevanje širjenja okužbe.

Po zadnjih podatkih je sicer med okuženimi s koronavirusom v Sloveniji umrlo 77 oseb. Kot je danes pojasnil vodja oddelka intenzivne terapije infekcijske klinike UKC Ljubljana Matjaž Jereb, je med umrlimi 11 bolnikov, ki so se zdravili na intenzivni terapiji. V Ljubljani so sicer zdravili 34 bolnikov, le dva pa nista imela nobene kronične bolezni. Gre za mlajša bolnika. Povprečna starost bolnikov na ljubljanskem intenzivnem oddelku je 66 let, pravi Jereb (več v pripetem posnetku). 

Med bolniki, ki so jih zdravili v Ljubljani, je umrlo osem oseb. Dva sta umrla s koronavirusom, šest pa zaradi koronavirusa. Ostaja pa glede bolezni še veliko nejasnosti. Med drugim se države razlikujejo tudi pri odgovoru na vprašanje, kdaj oseba bolezen preboli (več v pripetem posnetku).

Evropski center za nadzor bolezni priporoča, da se lahko bolniki vrnejo v zunanje okolje osem dni po začetku bolezni in tri dni po tem, ko so izzveneli vsi bolezenski znaki. Italijani so medtem kot rok določili 14 dni po tem, ko so izzveneli vsi znaki.
Naslednja rubrika Aktualno z Dolenjske bo jutri, od 11.uri in 10 minut.

Koronavirus – Aktualno z Dolenjske, 21.4.2020 ob 16:10