atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Novo mesto

Aktualno 9: Pri nas število okužb enako

Piše: P.M.

Čas objave:
17.03.2020 16:10

Med 273 uradno potrjenimi okužbami do 14. ure je na Dolenjskem, v Beli krajini in v Posavju po zadnjih podatkih število ostalo enako, kot včeraj - torej 46.

Se pa na Dolenjskem kot največja dolgoročna težava pri ukrepih za zajezitev okužbe z novim koronavirusom kaže preskrba z zaščitno opremo. Strokovni direktor bolnišnice Novo mesto Milivoj Piletič je povedal, da ministrstvu stalno sporočajo svoje potrebe in da so jim pristojni zagotovili pravočasno oskrbo z varovalno opremo.
Tudi vodja občinskega štaba civilne zaščite Gregor Blažič je ocenil, da glavno dolgoročno težavo pri zajezitvi okužbe s koronavirusom predstavlja preskrbljenost z zaščitno opremo.

Obrambni minister Tonin je v zadnji izjavi za javnost pojasnil, da danes z zaščitno opremo oskrbujejo najnujnejše domove starejših in zdravstvene domove, jutri pa sledi milijonska dobava mask. Gospodarski minister Počivalšek je medtem dejal, da bo kmalu zaščitne opreme dovolj - ne le za zdravstvo, ampak tudi za ključne gospodarske subjekte. Trenutno pa po njegovem ni potrebe po popolni prepovedi proizvodnje.

Kljub temu so se naposled tudi v novomeškem Revozu odločili, da nocoj ob 22. uri zaustavijo proizvodnjo. Sodelavce so pozvali, da ostanejo doma in sledijo navodilom pristojnih državnih organov. Kdaj bodo vzpostavljeni pogoji za vnovičen zagon proizvodnje, za zdaj ni možno oceniti. 

Premier Janša je sicer po današnji seji napovedal, da bo vlada v naslednjih dneh stopnjevala ukrepe za omejevanje širjenja novega koronavirusa. Kateri bodo in kako bodo vplivali na dogajanje na Dolenjskem vas bomo še naprej obveščali, tako v živo v programu radia Krka, kot tudi izrednih rubrikah dvakrat dnevno. Naslednja bo na sporedu jutri, ob 11.uri in 10 minut. 

Koronavirus - Aktualno z Dolenjske, 17.3.2020 ob 16:10