1_10_300_posvetlit Svet24.si

Jan Plestenjak mu je podaril 3000 evrov vredno ...

Mladen Grdović Svet24.si

VIDEO: Mladen Grdović v Marezigah omagal na odru

18418X0073 Necenzurirano

Kako so nam ugrabili razpravo o prihodnosti ...

polwe20220513133644__DAX8337 Reporter.si

V SDS ni več nikogar, ki bi sprožil razpravo o ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Zakonci v eksperimentu ne nosijo svojih oblačil

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Novo mesto

FOTO: Novomeški policisti zasuti s telefonskimi klici

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
18.03.2020 08:24

Od prve potrjene okužbe s koronavirusom v Sloveniji so policisti prejeli izjemno veliko klicev državljanov, telefoni praktično vseskozi zvonijo. Samo na številki 113 so na Policijski upravi Novo mesto od 10. marca prevzeli 1994 klicev, ljudje so se na policijo obračali zaradi različnih razlogov.

Policijske enote so obravnavale 388 interventnih dogodkov s področja prometa, javne varnosti in kriminalitete. Obravnavali so prometne nesreče, iskali pogrešane osebe, posredovali zaradi zastojev na mejnih prehodih in zagotavljali pretočnost prometa ob zastojih na avtocesti. Preprečevali in odkrivali so nezakonite prehode državne meje, posredovali zaradi kršitev javnega reda in miru, izvajali predpise s področja varstva živali, ukrepali proti hujšim kršiteljem prometnih pravil, reševali težave
z zaparkiranjem interventni poti itd.

Policisti delaj z zaščitnimi maskami.png
Policisti delajo z zaščitnimi maskami
Foto: PU Novo mesto

Ves čas, sedaj in tudi v prihodnje, je in bo njihovo delo teren. Policisti dan za dnem, 24 ur na dan izvajajo vse tiste policijske naloge, s katerimi se varuje življenje ljudi ter njihova osebna varnost in premoženje. Ker želijo maksimalno učinkovito naloge opravljati še naprej, zaradi zdravja njihovih zaposlenih in zdravja ljudi, omejujejo obiske na policijskih postajah.

Prebivalce zato prosijo, naj se za nenujne prijave in vprašanja v čim večji meri poslužujejo elektronske pošte, interneta in telefonskih kontaktov s policijskimi postajami in naj čim manj hodijo neposredno v policijske enote.

Z ukrepom nikakor ne odrekajo uslug državljanom, ampak jih v primerih, ko je to možno, samo preusmerjajo na druge, že obstoječe in uveljavljene komunikacijske kanale.

Če imajo prebivalci dilemo, ali je morebiti potreben obisk policijske postaje, naj predhodno pokličejo na telefonsko številko postaje
in se pozanimajo. Gre za ukrep, s katerim želijo omejiti stike in v kar največji meri poskrbeti za varnost in zdravje vseh.

Kontaktne številke policijskih postaj na našem območju so objavljene tukaj. 

Vnovič izpostavljajo, da je interventna številka 113 namenjena za klice v sili, na primer za obveščanje o kršitvah javnega reda in miru, o prometnih nesrečah, kaznivih dejanjih, torej takrat, ko ljudje nujno potrebujejo pomoč policije. Prosijo za razumevanje.