Zlata lepotica Dobra karma

Spoj energije denarja in ženske magije dela ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za torek, 4. avgusta

marta kos anze logar Reporter.si

Zunanji minister Anže Logar zaščitil bivšo ...

nsi, ljudmila novak, matej toni, valentin hajdinjak3 Svet24.si

Uspešno so se osamosvojili od statusa desnega ...

sedi Necenzurirano

Dopoldan tvita za JJ in piše depeše, popoldne na...

IMG_20200723_101912 Odkrito.si

Ivan Gale: Gotovo bom v prihodnosti bolj ...

lendero Njena.si

Avto Saše Lendero pokopalo drevo

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Novo mesto

Iz štaba civilne zaščite: Število okuženih v Novem mestu se ne povečuje

Piše: MO Novo mesto

Čas objave:
25.03.2020 17:29

Štab civilne zaščite Mestne občine Novo mesto, ki dnevno zaseda, z veseljem ugotavlja, da se na območju Mestne občine Novo mesto že nekaj dni ni povečalo število okuženih z novim koranavirusom. Veseli in hvaležni so vsem občankam in občanom, da kot kaže odgovorno upoštevajo vse odrejene ukrepe in se zadržujejo doma.

To naj nas opogumlja in zavezuje, da ukrepe tudi v prihodnje dosledno izvajamo. Štab je v dnevnem stiku s humanitarnimi organizacijami, ki nudijo prebivalcem različno pomoč (oskrba z zdravili, medicinskimi pripomočki, hrano, svetovanje in pomoč v stiski). Vsi, ki bi potrebovali tovrstno pomoč, se lahko obrnejo na pristojne organizacije. Vsem prostovoljcem in prostovoljkam, ki opravljajo plemenito delo v težkih situaciji, se zahvaljujejo za čas in trud.

Na dežurni telefonski številki – 07 39 39 289 dnevno sprejemajo klice z najrazličnejšimi vprašanji in potrebami. Občani se še vedno pogosto obračajo z vprašanji v zvezi z zdravstvenimi težavami. Občanke in občane prosijo, da za vse zdravstvene težave pokličete osebnega zdravnika oz. v zdravstveni dom Novo mesto – 07 39 16 700. V kolikor potrebujete nujno medicinsko pomoč, pomoči gasilcev ter drugih reševalnih enot kličite na številko 112. Za iskanje zanesljivih informacij v zvezi s koronavirusom pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 1404.

Zaradi Odloka o začasni prepovedi neposredne prodaje blaga in storitev potrošnikom, zaznavajo težave pri nudenju nujnih hišniških opravil, predvsem pri starejših občankah in občanih, kot npr. puščanje vode, razbito okno, okvara gospodinjskega aparata, težave z električno napeljavo ipd. Sprejeti odlok v takšnih primerih dopušča izjeme, saj gre za zagotavljanje javne varnosti in zdravja. Zato pozivajo občane, da se v takšnih primerih obrnejo na ponudnike teh storitev in se dogovorijo za ustrezno ukrepanje. Prav tako je seveda dovoljeno nakupovanje na daljavo, preko svetovnega spleta.