venera Dobra karma

Retrogradnost planetov: čas za ponavljanje, ...

donald-trump, melania-trump Svet24.si

VIDEO: Ob Donaldu mračna Melania. Ob tem, kar je ...

matej lahovnik-pl Reporter.si

Poglejte, koliko so davkoplačevalce stali ...

prometna nesreča, btc, tovornjak, kolesarka Svet24.si

FOTO: Huda prometna nesreča v ljubljanskem ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Ere Petra Vriska je konec

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

franko bajc Njena.si

Franko, kot ga še niste videli

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Novo mesto

Iz štaba civilne zaščite: Število okuženih v Novem mestu se ne povečuje

Piše: MO Novo mesto

Čas objave:
25.03.2020 17:29

Štab civilne zaščite Mestne občine Novo mesto, ki dnevno zaseda, z veseljem ugotavlja, da se na območju Mestne občine Novo mesto že nekaj dni ni povečalo število okuženih z novim koranavirusom. Veseli in hvaležni so vsem občankam in občanom, da kot kaže odgovorno upoštevajo vse odrejene ukrepe in se zadržujejo doma.

To naj nas opogumlja in zavezuje, da ukrepe tudi v prihodnje dosledno izvajamo. Štab je v dnevnem stiku s humanitarnimi organizacijami, ki nudijo prebivalcem različno pomoč (oskrba z zdravili, medicinskimi pripomočki, hrano, svetovanje in pomoč v stiski). Vsi, ki bi potrebovali tovrstno pomoč, se lahko obrnejo na pristojne organizacije. Vsem prostovoljcem in prostovoljkam, ki opravljajo plemenito delo v težkih situaciji, se zahvaljujejo za čas in trud.

Na dežurni telefonski številki – 07 39 39 289 dnevno sprejemajo klice z najrazličnejšimi vprašanji in potrebami. Občani se še vedno pogosto obračajo z vprašanji v zvezi z zdravstvenimi težavami. Občanke in občane prosijo, da za vse zdravstvene težave pokličete osebnega zdravnika oz. v zdravstveni dom Novo mesto – 07 39 16 700. V kolikor potrebujete nujno medicinsko pomoč, pomoči gasilcev ter drugih reševalnih enot kličite na številko 112. Za iskanje zanesljivih informacij v zvezi s koronavirusom pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 1404.

Zaradi Odloka o začasni prepovedi neposredne prodaje blaga in storitev potrošnikom, zaznavajo težave pri nudenju nujnih hišniških opravil, predvsem pri starejših občankah in občanih, kot npr. puščanje vode, razbito okno, okvara gospodinjskega aparata, težave z električno napeljavo ipd. Sprejeti odlok v takšnih primerih dopušča izjeme, saj gre za zagotavljanje javne varnosti in zdravja. Zato pozivajo občane, da se v takšnih primerih obrnejo na ponudnike teh storitev in se dogovorijo za ustrezno ukrepanje. Prav tako je seveda dovoljeno nakupovanje na daljavo, preko svetovnega spleta.