irena pan 1 Dobra karma

Znana novinarka verjame, da obstaja še veliko ...

profimedia-0586058472 Svet24.si

Vroča Elizabeth Hurley gola na snegu

jansa otroci urska insta Reporter.si

Kdo pri Janševih skrbi za otroka, ko Urška ...

testiranje, bris, koronavirus Svet24.si

Znane ponedeljkove številke, toliko novih ...

janez jansa pf1 Necenzurirano

Za Janševo vlado je najprej ekonomija, potem ...

alenka-dovžan Odkrito.si

Nekdanja legenda belih strmin je prava upokojenka

Suzana Kozel Njena.si

Novinarka Planet TV drugič postala mamica

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Kočevje

Ne hodite na banko, pokojnine vas bodo počakale!

Piše: Občina Kočevje, K.G.

Čas objave:
29.03.2020 13:59

Konec meseca je čas za izplačilo pokojnin in številni upokojenci se odpravijo na banko. V izrednih razmerah zato posebej opozarjamo, da tokrat ravnate drugače in se ne izpostavljate po nepotrebnem! Enako velja za obisk Pošte. Pokojnine bodo počakale na računih. Poslovanja z gotovino je izredno malo in se odsvetuje, plačujte raje s kartico.

Pri tem posebej pozivajo svojce, da STARŠEM in STARIM STARŠEM POMAGATE pri plačevanju stroškov in položnic, pa tudi s pogovorom, da dvig denarja trenutno res ni potreben in da je na banki na varnem. Starejše opozorimo tudi na morebitne goljufe, zato naj svojih kartic in podatkov nikakor ne zaupajo osebam, ki jih ne poznajo zares dobro. Skupaj pomagajmo starejšim, da se po nepotrebnem ne izpostavljajo!

V Kočevju so bančne poslovalnice skrajšale svoje delovne čase, večina posluje le do 13. ure, zato pred vrati lahko hitro nastanejo daljše vrste, kar pa je potencialno nevarno za širitev okužb. Če je obisk banke nujen, ga preložite na kasnejše dni in upoštevajte vse preventivne ukrepe ter navodila poslovalnic. V poslovalnice se vstopa posamično in ohranja priporočeno razdaljo do ostalih strank in zaposlenih.

NLB, banka z največ strankami, je začasno zaprla svoja vrata. Kot so pojasnili, izključno iz preventivnih razlogov. Prav tako Addiko banka. Če nujno potrebujete gotovino, uporabite bankomat, a tudi pri tem upoštevajte varnostne ukrepe: uporabite rokavice ali si po uporabi temeljito umijte oz. razkužite roke.

Župan dr. Vladimir Prebilič se je sicer zaradi zaprtja poslovalnice NLB v Kočevju že obrnil na vodstvo banke, kjer so mu zagotovili, da bo poslovalnica v Kočevju med prvimi vnovič odprla vrata, ko bodo zdravstvena tveganja zmanjšana. Ekipa poslovalnice Kočevje medtem ostaja v rezervi za primer, če bi prišlo do okužbe v poslovalnici Ribnica in bi jo skladno s protokoli morali zapreti.

Tudi Pošta Slovenije poziva upokojence, da morebitne nujne obiske poslovalnic preložijo na prihodnje dni, ko bo manj strank in čakanja na vstop. Obveščajo tudi, da so prilagodili postopke izplačila pokojninskih nakaznic, ki jih pismonoše izplačujejo prejemnikom v dostavi na domovih, tako da ne bo prihajalo do stika. Prilagojeni so tudi postopki izplačila pokojnin nepokretnim in v domovih za ostarele ter drugih inštitucijah. Pokojnine bodo izplačane pooblaščenim osebam. Ob tem posebej opozarjajo na zaznane poskuse goljufij po Sloveniji. Svojih podatkov in kartic nikakor ne dajajte nikomur drugemu, razen svojim bližnjim, ki jim lahko zaupate! V primeru poskusa goljufije pa to prijavite na 113.
Skupaj poskrbimo, da starejši lahko ostanejo doma in varni!

KLJUČNE TELEFONSKE ŠTEVILKE:
Vstopna točka ZD Kočevje ob sumu na koronavirus: 040 314 547
Splošne informacije ZD Kočevje o koronavirusu: 040 524 849
Interventna oskrba občanov: 070 183 048
Državni klicni center za informacije o koronavirusu: 080 1404