Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Novo mesto

Prva žrtev iz Metlike

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
14.03.2020 19:04

Minister za zdravje Tomaž Gantar je za oddajo Odmevi TV Slovenija uradno potrdil prvo smrt bolnika s koronavirusom. Pojasnil je, da gre za osebo iz rizične skupine.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana je umrl starostnik iz Metlike, sicer kronični bolnik, ki je bil okužen z novim koronavirusom, je neuradno izvedela STA.

Vlada informacije še ni potrdila. V Metliki so prvo okužbo z novim koronavirusom potrdili konec februarja pri zdravniku v tamkajšnjem zdravstvenem domu, ki je imel stike s starostniki in osebjem tamkajšnjega Doma starejših občanov. Prva žrtev koronavirusa v Sloveniji naj bi bil eden od oskrbovancev tega doma.

V domu je sicer z novim koronavirusom okuženih sedem stanovalcev in pet zaposlenih, vse pa premestili v oskrbo na Univerzitetno kliniko Golnik, so danes zapisali v sporočilu za javnost. Svojce okuženih s koronavirusom so o tem takoj obvestili.



"Razumemo vašo stisko in željo biti obveščeni o stanju svojih bližnjih, prosimo pa vas, da tudi vi razumete, da trenutno delujemo z zmanjšanim številom kadrov, ki se maksimalno trudijo z oskrbo stanovalcev, in da so klici 'Ali že imate rezultate za mojega ...?' za nas trenutno izredno moteči in nam jemljejo čas," so zapisali.

Do 14. so sicer v Sloveniji na okužbo z novim koronavirusom testirali 5369 oseb, okužba je bila potrjena pri 181 osebah. Nova vlada je ob tem danes sporočila, da bo spremljanje širjenja novega koronavirusa spremenjeno. Ljudi z okužbo dihal, ki ne bodo potrebovali bolnišnične oskrbe, ne bodo več testirali, pač pa bodo stanje ocenjevali na podlagi števila obolelih. Premier Janez Janša je kot najpomembnejši ukrep izpostavil samoizolacijo. Pripravljajo pa tudi nove omejevalne ukrepe. Danes bo v širši zasedbi potekala tudi seja kriznega štaba, katerega del je tudi del celotna ministrska ekipa.