coffee-gabe072fd4_1920 Svet24.si

Da smo začeli piti kavo, je kriva koza

vid1 Svet24.si

»Draga hči, rad te imam in vedno se boš lahko ...

putin ruska kapelica bobo2 Necenzurirano

Vsi naši rusofili #kolumna

nina krajnik-pl Reporter.si

Vili Kovačič nad Nino Krajnik: Tvoja ...

luka doncic aaa Ekipa24.si

Prvi v Evropi: Mavs in Dončić v Celju! Uh, ...

big-brother Njena.si

Prvič o skrivnosti: Kdo je bil slovenski Big ...

bogataj Ekipa24.si

Olimpijska prvakinja Urša Bogataj napovedala: ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Novo mesto

Prva žrtev iz Metlike

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
14.03.2020 19:04

Minister za zdravje Tomaž Gantar je za oddajo Odmevi TV Slovenija uradno potrdil prvo smrt bolnika s koronavirusom. Pojasnil je, da gre za osebo iz rizične skupine.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana je umrl starostnik iz Metlike, sicer kronični bolnik, ki je bil okužen z novim koronavirusom, je neuradno izvedela STA.

Vlada informacije še ni potrdila. V Metliki so prvo okužbo z novim koronavirusom potrdili konec februarja pri zdravniku v tamkajšnjem zdravstvenem domu, ki je imel stike s starostniki in osebjem tamkajšnjega Doma starejših občanov. Prva žrtev koronavirusa v Sloveniji naj bi bil eden od oskrbovancev tega doma.

V domu je sicer z novim koronavirusom okuženih sedem stanovalcev in pet zaposlenih, vse pa premestili v oskrbo na Univerzitetno kliniko Golnik, so danes zapisali v sporočilu za javnost. Svojce okuženih s koronavirusom so o tem takoj obvestili."Razumemo vašo stisko in željo biti obveščeni o stanju svojih bližnjih, prosimo pa vas, da tudi vi razumete, da trenutno delujemo z zmanjšanim številom kadrov, ki se maksimalno trudijo z oskrbo stanovalcev, in da so klici 'Ali že imate rezultate za mojega ...?' za nas trenutno izredno moteči in nam jemljejo čas," so zapisali.

Do 14. so sicer v Sloveniji na okužbo z novim koronavirusom testirali 5369 oseb, okužba je bila potrjena pri 181 osebah. Nova vlada je ob tem danes sporočila, da bo spremljanje širjenja novega koronavirusa spremenjeno. Ljudi z okužbo dihal, ki ne bodo potrebovali bolnišnične oskrbe, ne bodo več testirali, pač pa bodo stanje ocenjevali na podlagi števila obolelih. Premier Janez Janša je kot najpomembnejši ukrep izpostavil samoizolacijo. Pripravljajo pa tudi nove omejevalne ukrepe. Danes bo v širši zasedbi potekala tudi seja kriznega štaba, katerega del je tudi del celotna ministrska ekipa.