Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Novo mesto

Revoz zaustavlja proizvodnjo

Piše: STA

Čas objave:
17.03.2020 13:59

Vodstvo novomeške tovarne Revoz se je glede na trenutno dogajanje, povezano s širjenjem novega koronavirusa, in v skrbi za zdravje zaposlenih odločilo, da drevi ob 22. uri zaustavi proizvodnjo. Sodelavce so pozvali, da ostanejo doma in sledijo navodilom pristojnih državnih organov.

Iz Revoza, ki zaposluje približno 3400 ljudi, so sporočili, da za zdaj ni možno oceniti, kdaj bodo vzpostavljeni pogoji za vnovičen zagon proizvodnje. "To bo odvisno tako od razmer v državi kot od odločitev matične skupine Renault," so dodali.

Podjetje si bo, tako kot celotna skupina Renault, prizadevalo vzpostaviti poslovanje takoj, ko bo to možno. Ko bo kriza mimo, bo v dogovoru s socialnimi partnerji sprejelo vse potrebno ukrepe, s katerimi bo zagotovilo ustrezno delovanje in odgovorilo na pričakovanja kupcev.

O vseh ključnih informacijah glede dejavnosti Revoza in ponovnega zagona bodo tako zaposleni kot partnerji obveščeni prek mobilne aplikacije in spletne strani podjetja, so še sporočili iz Revoza.


Revozov sindikalist Slavko Pungeršič je za STA povedal, da bo proizvodnja ustavljena do nadaljnjega oz. po prvih ocenah najmanj 14 dni, delavci pa bodo medtem na čakanju. Plačani bodo po določilih interventnega zakona.

Vse je sicer še odprto in odvisno od odločitve Renaulta ter odziva trga. Kako bodo omenjeni izpad nadomestili in ali ga bodo sploh nadomeščali, pa tudi še ni znano, je še dejal Pungeršič.

Sicer pa so v Revozu po njegovih besedah marca prešli na polovično nočno izmeno, ki za zdaj ostaja v taki obliki. To sicer po Revozovi napovedi pomeni, da so z 950 dnevno izdelanih prešli na izdelavo 800 vozil na dan.

V Revozu so sicer zaradi neredne dobave sestavnih delov, ki je bila posledica okuženosti z novim koronavirusom na Kitajskem in neredne dobave motorjev iz tovarne v Turčiji, v začetku meseca za tri dni že začasno zaustavili proizvodnjo. V ponedeljek pa so ob nedelovanju javnega avtobusnega prometa in težav z zagotavljanjem prihoda zadostnega števila delavcev delovali brez nočne izmene.