dr nikola o Svet24.si

Priznan plastični kirurg s pištolo pretepal ...

Aarau Svet24.si

Pokojna učiteljica mestu zapustila bogato ...

testiranje, test, denar, hitri test Necenzurirano

Hitre teste vam prodajajo po štirikratni ceni, ...

dubaj Reporter.si

Alarm na Fursu: slovenski bogataši denar pred ...

Gisele Bündchen, tom brady Ekipa24.si

Po Bradyjevi upokojitvi čakali odziv nekdanje ...

Meghan Trainor Odkrito.si

V veselem pričakovanju!

maribor Ekipa24.si

Kronaaaa!!! Uh, kaj je veteran naredil velikemu ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Metlika

AVDIO: V Metliki počasno normaliziranje stanja

Piše: STA

Čas objave:
19.03.2020 11:51

V Metliki je po daljšem zaprtju zaradi možnosti okužbe danes začel s prilagojenim delom tamkajšnji zdravstveni dom. V metliškem domu starejših, kjer imajo podobno kot drugje težave z zagotavljanjem zaščitne opreme, pa so se lotili urejanja negovalnega oddelka za primer širjenja okužbe. V okviru danih razmer se sicer stanje počasi normalizira.

Metliški župan Darko Zevnik je povedal, da metliški zdravstveni dom za zdaj skrbi le za nujno medicinsko pomoč in za nujne preglede, vendar ne za obolele z znaki akutne okuženosti dihal. Za te sicer velja, da je vstopna točka zanje še vedno v novomeški bolnišnici.

V metliškem domu starejših občanov, kjer so testirali vse varovance in osebje ter med temi odkrili sedem okuženih stanovalcev in pet zaposlenih, je po županovih besedah zdaj največja težava pomanjkanje zaščitne opreme.

S to jim je že dvakrat pomagala metliška civilna zaščita, novo pošiljko zaščitnih sredstev pa bo občina v Ljubljani prevzela danes.

Metliški gasilci, občina, civilna zaščita in Rdeči križ so tudi v domu starejših občanov v sredo pomagali očistiti njegov do zdaj prazen starejši del, ki ga bodo lahko v primeru širjenja okužbe uporabili za negovalni oddelek. Kot drugo težavo omenjene ustanove je navedel pomanjkanje kadra zaradi bolniške odsotnosti. Problem naj bi sicer s prerazporejanjem in drugimi ukrepi še danes rešili, je še povedal Zevnik.