senica-kresal-mala-seva_ms-pl Svet24.si

FOTO: To je ta hip najdražja hiša naprodaj v ...

toplarna moste Svet24.si

Sežigalnica v Ljubljani: Kaj bi to pomenilo za ...

doncic-dragic Necenzurirano

Kdo je kriv, da niste mogli gledati Dončića in ...

bojan pozar kadic videtic ura moci Reporter.si

Propadlemu politiku Bojanu Požarju se udinjanje ...

riera Ekipa24.si

Riera je v šoku! Špancem razkril, kaj se je ...

katja-in-katka-bogataj Njena.si

Katja in Katka Bogataj: Najin otrok bo imel dve ...

olimpija dragons 3 Ekipa24.si

Drama na predstavitvi Riere! Dragonsi so ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Metlika

V metliškem domu starejših rast števila okuženih

Piše: STA

Čas objave:
27.03.2020 16:12

V Domu starejših občanov Metlika so v sredo dodatne brise odvzeli 27 stanovalcem, pozitivih na okužbo z novim koronavirusom pa je bilo 18 brisov. Z zdravljenja v bolnišnici so se vrnili trije, med zdravljenjem v bolnišnici so za posledicami okužbe umrli štirje stanovalci, so zapisali na spletni strani.

Direktorica Doma starejših občanov Metlika Ivica Lozar je za STA potrdila, da je poleg štirih okuženih s koronavirusom, ki so v bolnišnici umrli med zdravljenjem, za posledicami covida-19 umrl tudi okuženi stanovalec, ki so ga po zdravniški odločitvi negovali v izoliranem delu metliškega doma. O dodatno umrlem so obvestili pristojne, je dodala.

Po današnjih podatkih metliškega doma starejših, ki skrbi za približno 170 stanovalcev, so morali stanovalci, ki so se vrnili z zdravljenja po navodilih zdravniške ekipe ostati v izolaciji. Ocenili so tudi, da se število stanovalcev z znaki okužbe s koronavirusom zvišuje.

Med zaposlenimi metliškega doma starejših je osem okuženih z virusom covid-19, nobeden o teh se še ni vrnil v službo.

Za zdravstveno stanje stanovalcev sicer skrbi zdravniška ekipa iz Splošne bolnišnice Novo mesto in zdravstvenih domov Novo mesto, Metlika in Črnomelj.

V domu so ob vseh dozdajšnjih varnostnih ukrepih dodatno uvedli še merjenje telesne temperature. To vsem zaposlenim merijo dvakrat dnevno.

V domu se "soočamo s potencialnim pomanjkanjem zaščitne opreme - količina zaščitnih plaščev za enkratno uporabo zadostuje samo še za tri dni". Svojce stanovalcev redno obveščajo o stanju njihovih bližnjih, so še zapisali na svoji spletni strani.