ales hojs bobo6 Svet24.si

Aleš Hojs pomotoma objavil zasebno sporočilo: ...

mandarine Svet24.si

Pri nas prijavili hrvaške mandarine, ki so ...

čaj, pitje čaja Svet24.si

Čaji, ki preženejo nespečnost, prehlad, ...

janez jansa ek Reporter.si

Zakaj Janša ne pove, kaj zameri evropskima ...

Dikaucic-interpel Necenzurirano

Vladavina lopovov #kolumna

Par_1 Njena.si

Kmetija: Aljažev odziv na Linine razgaljene ...

ronaldo pink Ekipa24.si

Prosila Ronalda in DOBILA! Ameriška zvezdnica ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Novo mesto/Brežice

V novomeški in brežiški bolnišnici priprave na hospitalizacijo bolnikov okuženih s koronavirusom

Piše: STA

Čas objave:
19.03.2020 12:33

V splošnih bolnišnicah Novo mesto in Brežice se pripravljajo na pričakovano povečanje hospitaliziranih bolnikov, okuženih z novim koronavirusom. V obeh bolnišnicah imajo zaščitne opreme dovolj za sproti, od države pa pričakujejo pravočasne dodatne pošiljke zaščitnih sredstev.

Strokovni direktor novomeške bolnišnice Milivoj Piletič je dejal, da so imeli za morebitne hospitalizirane bolnike v delu stavbe nekdanje interne bolnišnice že zdaj pripravljenih nekaj več kot 20 postelj, v teh dneh pa bodo temu namenili celotno stavbo.

S tem bodo prišli do skoraj 80 postelj, urejanja pa se bodo lotili postopno oz. po potrebi, saj za zdaj vse obolele s koronavirusno boleznijo premeščajo v UKC Ljubljana ali na Golnik.

Glede založenosti z zaščitno opremo je Piletič dodal, da so jim pristojni zagotovili, da s to naj ne bi bilo težav.

Direktorica brežiške bolnišnice Anica Hribar je dejala, da bodo del izpraznjenega internega oddelka, ki je ločen od preostale bolnišnice, namenili za 24 postelj. Te bodo namenjene morebitnim hospitaliziranim zaradi potrjene okužbe s koronavirusom. Teh potreb sicer za zdaj v Posavju še nimajo, je pojasnila.

Povedala je še je, da imajo zaščitne opreme dovolj zgolj za sproti. Novo so naročili in od državnih organov dobili zagotovila, da jo bodo tudi prejeli.

Več brežiških zdravnikov dnevno prihaja s hrvaške strani meje. Direktorica je povedala, da z njihovim prehajanjem meje za zdaj ni težav, v primeru zaostritve razmer pa bodo ustrezno namestitev zanje zagotovili v Brežicah in okolici.