Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Sevnica

AVDIO: Zdravstveni dom Sevnica dodatna vstopna točka Posavja za testiranje okuženosti s koronavirusom

Piše: STA

Čas objave:
18.03.2020 14:07

Zdravstveni dom Sevnica je po torkovi odredbi ministrstva za zdravje dodatna vstopna točka Posavja za testiranje okuženosti z novim koronavirusom. Sevniški zdravstveni dom se hkrati pripravlja na sprejem morebitnih obolelih in deluje po novo odrejenih protokolih, je direktorica Vladimira Tomšič danes povedala za STA.

Tomšičeva je dejala, da so dvema izolacijskima prostoroma, ki so ju v sevniškem zdravstvenem domu pripravili predhodno, dodali kletne prostore z 12 t. i. boksi.

Celoten oddelek fizioterapije bodo sicer spremenili v bolj stacionarni del s posteljami. Predviden je tudi oddelek za obolele otroke, za nosečnice pa bodo še naprej skrbeli v ločeni ginekološki ambulanti. Preventivnih pregledov za nenoseče pacientke do nadaljnjega ne izvajajo, je pristavila.

Delo na otroško-šolskem dispanzerju so v torek omejili na čas med 7. in 15. uro. Vse akutno bolne in novo obolele otroke z okužbami dihal ali prebavil bodo obravnavali po potrebnem protokolu. Otroke je treba sicer za vsak pregled predhodno naročiti telefonsko.

V ponedeljek so odpovedali vse zobozdravstvene storitve v Zdravstvenem domu Sevnica in Zdravstveni postaji Krmelj. Skladno z odredbo o začasnih ukrepih za obvladovanje širjenja koronavirusa pa so Sevničanom na voljo nujne zobozdravstvene storitve v zdravstvenih domovih Celje in Novo mesto. Občanom s krmeljskega konca v novomeškem in s štajerskega dela občine zobozdravstvo nudijo v celjskem zdravstvenem domu.

Zaradi preprečevanja oz. omejitve širjenja okužbe pa naj pacienti predhodno pokličejo dežurnega zobozdravnika, je opozorila in dodala, da so zdravstveni delavci te dni pod hudim pritiskom, več pa so jih poslali na čakanje.

Glede založenosti z zaščitno opremo je povedala, da njeno uporabo strogo nadzorujejo in optimizirajo. Pošiljko dodatne opreme pričakujejo prihodnje dni.

Vse uporabnike zdravstvenih storitev sicer pozivajo, da v času epidemije zdravstveno-administrativne zadeve, za katere ni potreben obisk pri osebnemu zdravniku, urejajo telefonsko ali z elektronsko pošto, je še povedala Tomšičeva.

Direktorica ZD Sevnica Vladimira Tomšič