strela, udar strele Svet24.si

Strela udarila v 22-letnega koroškega lovca

Robert Crimo Svet24.si

Pokončal tudi mlada starša, ki sta ščitila ...

nova24tv, sds, janez-janša, boris-tomašič Necenzurirano

Madžari prodali Nova24TV. Razkrivamo, kdo je ...

ivo hvalica-pl Reporter.si

Hvalica: Janez Janša bo vnovič nekoga žrtvoval ...

riera Ekipa24.si

Riera je v šoku! Špancem razkril, kaj se je ...

Challe Salle - Javi mi 5 (foto Matej Avbelj) Odkrito.si

Challe Salle je posnel že 35. videospot!

Zoran Janković Ekipa24.si

Kakšno vlogo ima v kaosu Olimpije Zoran ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - 50 let Osnovne šole Mirna

Piše: M.K.

Čas objave:
04.09.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Danes bo v DZ prvi usklajevalni sestanek delovnih skupin za ukinitev oz. prenos dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja v obvezno. Levica, ki je pripravila predlog, vztraja pri izpolnitvi te zaveze že to jesen, medtem ko koalicija na ultimate ne pristaja. Medtem je premier Marjan Šarec Levico spomnil tudi na dogovor, da bodo dopolnilno zavarovanje prenesli v obvezno, če bodo to dopuščale javnofinančne razmere.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v Stožicah, kjer se bo v četrtek, 12. septembra začelo evropsko prvenstvo, izgubila pripravljalni obračun s Srbijo. S 3:2 so bili boljši gostje. Ekipi se bosta še enkrat pomerili danes.

KRKA DOMA: Septembra 1969 so učenci in učitelji prvič prestopili šolski prag takrat nove šole na Mirni. V ponedeljek je v prvi razred tako zakorakala 50. generacija prvošolcev. Letos jih je 25. Župan Dušan Skerbiš je znanja željnim otrokom podaril knjigo o Kekcu.  Mirnsko osnovno šolo v tem šolskem letu obiskuje 250 učencev in učenk. Pod okriljem OŠ Mirna delujeta tudi vrtec Deteljica, kamor je vpisanih 145 otrok, in osnovna šola s prilagojenim programom, ki ima 35 učencev.

Septembra v sklopu Evropskega tedna mobilnosti (ETM) v Mestni občini Novo mesto tradicionalno omogočajo brezplačno vožnjo z mestnimi avtobusi za vse uporabnike, brezplačna je tudi izposoja koles v Turistično informacijskem centru Novo mesto. Teden mobilnosti poteka od 16. do 22. septembra z namenom spodbujanja spremembe mobilnostih navad, letos pod geslom »Gremo peš«, občina pa v sodelovanju s številnimi društvi in organizacijami pripravlja različne aktivnosti z namenom spodbujanja hoje in ostalih trajnostnih oblik mobilnosti. 

V Krmačini pri Metliki je bilo na prvi septembrski dan slovesno. Ob 10. obletnici vinske kleti so namreč Prusovi odprli nove dodatne prostore namenjene predelavi in skladiščenju. Naložba je vredna pol milijona evrov, od tega je bilo 66.000 evrov nepovratnih sredstev. Zgradili so skladiščne prostore velike 330 kvadratnih metrov, imajo pa tudi podzemne rezervoarje za vino in predelavo grozdja, je povedal vinar leta Jožef Prus. Prusovi obdelujejo kar 11 hektarov vinogradov oziroma 50 tisoč trt.

Krka ob enih, 04.09.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri