ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V Posavju svetovalna pisarna za varovanje vode

Piše: M.K./R.M.

Čas objave:
18.02.2019 13:05

Oddajo Krka ob enih, je pripravila Martina Kuplenk, brala je Renata Mikec.

SVET NA KRKI: Sindikata Pošte Slovenije, danes o preklicu stavke. Če bosta Sindikat poštnih delavcev in Sindikat delavcev prometa in zvez, petkov dogovor potrdila, za jutri napovedane stavke ne bo. 

Za okoli 81.100 osnovnošolcev in 33.950 dijakov vzhodne Slovenije se danes začenjajo težko pričakovane počitnice. Pred njimi je teden dni zimskega veselja, v katerem jih čaka vrsta dejavnosti in programov. Ob ugodnih vremenskih pogojih si bodo lahko dali duška tudi v športnih aktivnostih in zabavi na snegu. Več o počitniških delavnicah in ustvarjalnicah pa na radiokrka.si.

KRKA DOMA: 

Krška občina in partnerji so na Sremiču prejšnji teden podpisali sporazum o delovanju in financiranju potujoče svetovalne pisarne. Pisarna bo v teh dneh začela delovati v okviru medobčinskega projekta učinkovitega čiščenja odpadnih voda za ohranjanje vodnih virov Varuj vodo. V pisarni, ki se bo selila po posavskih občinah in bo delovala vsaj do konca leta 2023, so zaposlili svetovalca. Ta bo za vprašanja občanov glede na zanimanje in po nekaj ur mesečno brezplačno na voljo v vsaki sodelujoči občini širšega Posavja.

Vprašanje, ali so policijski postopki na južni meji ustrezni, ostaja odprto, menijo v Pravno-informacijskem centru nevladnih organizacij (PIC). Med pregledi policijskih postaj v Črnomlju, Metliki in Ilirski Bistrici ni bilo dovolj prepričljive dokumentacije, ki bi dela vtis, da je policija svoje postopke izboljšala in da evidentira vse potrebne okoliščine. Ravnanje policistov s tujci, na južni meji, preiskuje tudi specializirano državno tožilstvo.

V prostorih nekdanje osnovne šole v Prečni so minuli konec tedna, na ogled postavili bogat nabor umetelno izdelanih pletenic, ki so tekmovale tudi na državnem ocenjevanju. Predsednica Društva kmečkih žena Novo mesto Štefka Vidic je povedala, da je komisija letos ocenila 63 izdelkov, od tega so podelili 30 zlatih priznanj.







Krka ob enih, 18.02.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri