denis-avdić Svet24.si

FOTO in VIDEO: Denisu Avdiću voščili tudi dve ...

opica tamarinka Svet24.si

Skrivnostna izginotja in smrt v živalskem vrtu

sova, rusija, vohunjenje Necenzurirano

Skrivnost stavbe, kjer je bil štab ruskih vohunov

plavajoce mobilne hise ljubljanica-pl003 Reporter.si

Jankovićevi stari znanci so se omastili: bivša ...

Igor E Ekipa24.si

Sramota na nacionalki! Izkušenega Berganta ...

barbara-vidovič Odkrito.si

Barbara Vidovič: »Imam najlepši poklic na svetu!«

luka doncic Ekipa24.si

Lukaaaaa! Dončić po poškodbi z neverjetnim ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Podpisali pogodbo za projektiranje brvi čez Krko

Piše: M.K.

Čas objave:
19.02.2019 13:05

Informativno oddajo Krka ob enih, je pripravila Martina Kuplenk, brala je Renata Mikec.

SVET NA KRKI: Izplačila pokojnin za februar bodo višja. Svet pokojninskega zavoda je na današnji seji namreč potrdil redno uskladitev pokojnin za 2,7 odstotka. 

Vsa učna gradiva, vključno z delovnimi zvezki, bodo v novem šolskem letu brezplačna tudi za drugošolce, za prvošolce pa to velja že dve leti. Od septembra dalje jih bo financiralo ministrstvo za šolstvo.

Avstralski in francoski znanstveniki so ugotovili, da se lahko čebele na osnovi različnih barv, naučijo računati - seštevati in odštevati. Že v preteklih študijah so sicer ugotovili, da čebele razumejo koncept števila nič.

KRKA DOMA: Mestna občina Novo mesto in direktor podjetij Ponting inženirski biro ter Pipenbaher inženirji Marjan Pipenbaher sta včeraj podpisala pogodbo o projektiranju brvi v Irči vasi. Celotna naložba naj bi stala dober milijon evrov. Dokončanje predvidoma 8- mesečne gradnje brvi je napovedan za konec prihodnjega leta. 

V dvorani Kulturnega doma Črnomelj je sinoči potekala osrednja prireditev ob prazniku občine Črnomelj. Dvorana je bila polna, obiskovalci pa so ob kulturnem programu lahko spremljali govor slavnostnega govornika predsednika Vlade RS Marjana Šarca, nagovor župana Andreja Kavška ter podelitev priznanj občine Črnomelj. 

Občina Sevnica, katere proračun naj bi po januarski prvi svetniški obravnavi znašal nekaj manj kot 17,5 milijona evrov, namerava za letošnje naložbe nameniti 4,5 milijona evrov. Največ, približno dober milijon evrov, naj bi sevniška občina letos namenila za prenovo kopalnega bazena v Sevnici. 

Krka ob enih, 19.02.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri