mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

klemen-jaklic_us Necenzurirano

Ustavni sodnik gradi milijonsko vilo, živi pa v ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Metliška Kolpa prvič organizira Dneve kopalnic

Piše: M.K.

Čas objave:
06.03.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  Po veselem pustnem času, mastnih jedeh in plesu je danes pepelnična sreda, ko v Katoliški cerkvi začenjajo 40-dnevni post pred veliko nočjo. Slovenska karitas je tudi letos pripravila preventivno akcijo 40 dni brez alkohola, ki tokrat poteka s podnaslovom Za odgovoren odnos do alkohola.

Arso opozarja pred močnejšimi sunki vetra, ponekod še vedno velika požarna ogroženost. Na Primorskem ter v osrednji in v jugovzhodni Sloveniji je še vedno velika požarna ogroženost v naravnem okolju. 

KRKA DOMA:  Podjetje Kolpa, d.d. Metlika, prvič organizira Dneve kopalnic v salonu Kolpa, BTC CITY Ljubljana. Dnevi kopalnic se bodo odvijali 3 dni, in sicer od danes do vključno petka, 8. marca. Namen hišnega sejma je prikazati več kot 300 novih elementov v programu Kolpa san 2019/2020, saj takšne količine novih izdelkov v 40-letni zgodovini podjetja še niso imeli.

V nedeljo, 10. marca 2019, bo v Sevnici tradicionalna, tokrat že 58. Sevniška salamijada. Organizira jo Društvo salamarjev Sevnica. Šest članska komisija bo salame ocenjevala v 3 kategorijah. Ocenjevanje salam bo v soboto, 9. marca, vzorce pa sprejemajo do 8. marca, do 21. ure v gostilni Vrtovšek.

V mirnopeškem kulturnem domu so ljudske pevke Čebelice iz Društva podeželskih žena Mirna Peč, prejšnji konec tedna pripravile 10. srečanje ljudskih pevcev in godcev.  Nastopili so tudi:  Ljudske pevke Klasje iz Škocjana, Vaški pevci iz Šentruperta, Ljudske pevke Žejno, Ljudski godec Klančakov Janez, Pevke treh vasi iz Šempetra, Gorjanski spev iz Šentjerneja in Ljudske pevke s Telč. 

Krka ob enih, 06.03.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri