Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Nagrado za razvojno najprodornejšo občino je dobilo Novo mesto

Piše: M.K.

Čas objave:
11.03.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  Zoran Poznič je danes na ministrstvu za kulturo prevzel posle. Poznič je po primopredaji povedal, da se res podrobno seznani z vsem, kar se dogaja, bo potreboval, kot je dejal, "kar še nekaj časa, zato bo na vsa globlja, vsebinska vprašanja lahko odgovoril šele čez nekaj časa. 

V prejšnjem tednu so se na slovenskih cestah zgodile tri prometne nesreče s smrtnim izidom, v katerih je umrlo pet ljudi. Letos je na slovenskih cestah umrlo 21 ljudi, oziroma 12 več kot v enakem obdobju lani, ko jih je umrlo devet. Na Hrušici v občini Jesenice, pa se je danes zjutraj zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve tovorni vozili. Povzročitelj, ki je od zadaj silovito trčil v tovorno vozilo, ki je kot zadnje stalo v koloni, je umrl na kraju nesreče.

Hrvaška ministrica za regionalni razvoj Gabrijela Žalac je v soboto v Vinkovcih z avtomobilom zadela desetletno deklico, ki je izven prehoda za pešce prečkala cesto. Ministrica iz vrst HDZ ni bila pod vplivom alkohola, a ni imela veljavnega vozniškega dovoljenja. 

KRKA DOMA:  Nagrado Zlati kamen 2019 za razvojno najbolj prodorno občino, je letos prejela Mestna občina Novo mesto, ki je bila tudi regijska zmagovalka v osrednji in jugovzhodni Sloveniji. Med 12 finalistkami sta bili tudi občini Črnomelj in Trebnje. Lani je nagrado prejelo Kočevje, pred tem pa tudi Podčetrtek in Šentrupert.  Novo mesto je v zadnjih petih letih najbolj napredovalo med vsemi mestnimi občinami - svojo uvrstitev je izboljšalo za 22 mest, med mestnimi občinami pa je bolje uvrščena le Ljubljana. 

V Kulturnem centru Semič, je v soboto zvečer, Društvo Sožitje Bela krajina, pripravilo dobrodelno prireditev. Prireditev je bila namenjena za pomoč članom, ki so v slabem finančnem stanju in jim na tak način pomagajo, da lahko plačajo položnice ali katero drugo storitev. S pomočjo donatorjev in nastopajočih - ti so se odpovedali honorarju, ter obiskovalcev, ki so napolnili dvorano, so skupaj zbrali 3.800 evrov. 

V Novomeškem Namizno-teniškem klubu Krka imajo letos res veliko razlogov za zadovoljstvo, saj je prišla po številnih medaljah na letošnjem državnem prvenstvu še evropska zlata. Darko Jorgić in Peter Hribar sta na evropskem prvenstvu do 21 let v namiznem tenisu na Portugalskem osvojila zlato kolajno v igri dvojic. V finalu sta s 3:1 (8, -6, 6, 3) premagala slovaško dvojico Tibor Spanik in Adam Brat.

Krka ob enih, 11.03.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri