madagaskar Svet24.si

FOTO: Janko Gabrič za simbolično nadomestilo v ...

bratje fratar, katra, donacija, slovenj gradec Svet24.si

Trojno presenečenje za brate Fratar in dobrodelno...

1672834151-strokovzavarovanje-0001-1672834105595 Necenzurirano

Zakaj vse posle v zdravstvu dobiva isti gradbinec

tina gaber robert golob Reporter.si

Noro! Najprej pes, nato še Tina Gaber: Roberta ...

ekart Ekipa24.si

Drama v Planici! Mladi slovenski skakalec padel ...

Everybody loves Raymond Odkrito.si

Tragično ozadje srečne družine

lanisek Ekipa24.si

Predčasen konec v Planici! Danes ne bodo več ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V prometni nesreči na dolenjski avtocesti umrl 15-letni pešec

Piše: M.K.

Čas objave:
13.03.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  Za zavarovance brez 40 let pokojninske dobe se bo upokojitvena starost po predlogu postopoma do leta 2034 dvignila na 67 let, medtem ko zdaj znaša 65 let. 

Ministrstvo za delo načrtuje s spremembami zakona o urejanju trga dela med drugim zvišati najnižje denarno nadomestilo za brezposelnost na 392 evrov neto, hkrati pa podaljšati zavarovalno dobo, ki je potrebna za izplačilo nadomestila, in skrajšati obdobje prejemanja nadomestila za starejše od 55 let. 

KRKA DOMA:
Na dolenjski avtocesti izven naselja Grm, na območju občine Trebnje, se je sinoči okoli 21. ure zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 15-letni pešec. Nesreča se je zgodila, ko sta pešca prečkala avtocesto, v tem času pa je iz smeri Ljubljane proti Novemu mestu pripeljala 37-letna voznica osebnega avtomobila, ki je trčila v pešca. Letos so na območju Policijske uprave Novo mesto v dveh prometnih nesrečah umrli trije udeleženci - dva potnika v osebnem avtu in pešec. 

Za odvoz odpadkov s požarišča v Zalogu se obeta nov razpis. Ministrstvo za okolje in prostor, ki je prevzelo vodenje sanacije pogorišča nekdanje podružnice družbe Ekosistemi v Zalogu v Občini Straža, se pri javnem razpisu za odvoz tamkajšnjih 7500 ton odpadkov ni odločilo za oddajo javnega naročila. Župan Občine Straža Dušan Krštinc pravi, da ponovitev razpisa za Občino Straža pomeni vnovični, približno štirimesečni zastoj sanacije, saj naj bi toliko terjala ponovitev postopka.

V okviru tedna možganov bodo jutri, od 18. do 20. ure, v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto, zanimiva brezplačna predavanja s pogovorom. V predavanju Depresija in bolečina bo psihiater Peter Kapš predstavil povezave med bolečino in depresijo, ki sta verjetno obliki najhujšega trpljenja človeka. Predavali bosta tudi Katja Brkič Golob mag. psih., specializantka klinične psihologije in Barbara Prosen dr. med. , spec. anesteziologije, reanimatologije in perioperativne intenzivne medicine.

V Mokronogu so prejšnji teden gostili mlade gledališčnike Temeniške in Mirnske doline, ki so se zbrali na Območnem srečanju otroških gledaliških skupin. Na tokratnem srečanju so se predstavile štiri gledališke skupine iz občin Trebnje, Šentrupert in Mokronog. 

Krka ob enih, 13.03.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri