spolni odnos, ženska, moški Svet24.si

Gonoreje sodobna medicina še ni izkoreninila

koronavirus, meso, peka, odojek Svet24.si

Moškim, ki uživajo meso, bi prepovedali seks, ...

Tonin med obiskom vojakov na terenu Necenzurirano

Oklepniki in naši kavč-feldmaršali #kolumna

milan brglez sta3 Reporter.si

Ozadje Brglezove kandidature: kako ga je Golob ...

doncic (2) Ekipa24.si

Dončić se je pokesal in zadel v srce: Sem povsem...

trije prijatelji Njena.si

Exatlon: Tim, Michael in Teo tesno povezani še iz...

zidan Ekipa24.si

Zidane preživel grozljiv padec s konja, skoraj bi...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Zgradili bodo novo cesto pri OŠ Metlika

Piše: M.K.

Čas objave:
21.03.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:   Danes obeležujemo mednarodni dan gozdov, ki letos poteka z geslom Učimo se z gozdovi - gozd je modrost!. Gozdovi nudijo in dolgoročno ohranjajo čist zrak, tla in vodo, igrajo pa tudi ključno vlogo pri reševanju največjih izzivov, s katerimi se soočamo danes - podnebnimi spremembami, odpravljanjem lakote in ustvarjanjem trajnostnih skupnosti.

Danes je svetovni dan Downovega sindroma, zato bodo tudi v Sloveniji številni dogodki, namenjeni predvsem pozivom k sprejemanju in vključevanju ljudi s sindromom v družbo. Razpoznavni znak tega dne so pisane kratke nogavice, ki simbolno opozarjajo na raznolikost ljudi. 

Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 uri po slovenskem času začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2020. Izbranci Matjaža Keka bodo v Haifi igrali proti Izraelu. Kot pravijo v slovenskem taboru, se zavedajo kakovosti tekmeca, a si želijo poln izplen.

KRKA DOMA:  
Župan Občine Metlika Darko Zevnik in direktor podjetja TGH iz Črnomlja Stjepan Jarnević sta v začetku tega tedna podpisala gradbeno pogodbo za izgradnjo objekta »Nova povezovalna cesta pri OŠ Metlika – 1. faza«. Nova povezovalna cesta bo zgrajena severno od OŠ Metlika, kjer je predvidena navezava na lokalno cesto Metlika – Grabrovec na eni strani ter na javno pot na Šolski ulici na drugi strani. Vrednost pogodbenih del znaša skoraj 200 tisoč evrov. Rok za izvedbo gradbenih del pa je 3 mesece od podpisa pogodbe.

V Trebnjem so se že pred šestdesetimi leti dobro zavedali pomena izobraževanja odraslih, nenehnega osvajanja aktualnih znanj in spretnosti za potrebe lokalnega gospodarstva in razvoja lokalne skupnosti. Zato je takratna občina leta 1959 ustanovila ljudsko univerzo, ki jo okolje danes pozna kot Center za izobraževanje in kulturo Trebnje. Temeljno poslanstvo Cik-a je spodbujanje vseživljenjskega učenja, razvijanje in nudenje kakovostnega in uporabnega izobraževanja za vse generacije ter pri tem uporabnikom zagotavljati potrebno pomoč, informacije in svetovanje. Samo v šolskem letu 2017/2018 je bilo v vseh programih na CIK-u več kot 4.700 udeležencev. V jubilejnem letu bodo pripravili niz dogodkov, s katerimi bodo predstavili dejavnosti in rezultate dozdajšnjega delovanja. Ves ta čas pa bodo v akciji Sva skupaj gulila Cikove klopi? iskali sošolce, prijatelje iz posameznih izobraževanj. 

V Kulturnem centru Primoža Trubarja v Šentjerneju so sinoči, ob 75-letnici padca ameriškega bombnika B-24 Liberator, imenovanega Megijine hlačke, v bližini Gracarjevega turna, predstavili slovenski prevod knjige Zadnji let megijinih hlačk ameriškega pisca Raya E. Zincka. Poimenovanje bombnika pa ni bilo v zvezi z delom ženskega perila, ampak je bilo v žargonu ameriških letalcev sopomenka za zgrešeno tarčo. Osrednjo spominsko slovesnost bodo pripravili 6. aprila, ko bodo odkrili tudi spominsko ploščo.

Krka ob enih, 21.03.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri