josip vodička Svet24.si

Umrl je 31-let star tekmovalec hrvaške 'Ljubezni ...

vodnar Dobra karma

Z neba nam je zavladal Vodnar. Spoznajte ga!

meghan markle_kate middleton Svet24.si

Je Meghan Markle s tem skušala zasenčiti Kate ...

minimalna plača, plača, gotovina, kovanci Svet24.si

Da ne bo nesporazumov: tako se pravilno izplačuje...

kuža in mucek Dobra karma

Imena živalim razkrivajo njihov pravi značaj: ...

helena blagne Njena.si

Helena Blagne zapeljiva v kopalkah

Mijo Matić Njena.si

Huda poškodba sanjskega moškega

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Čebelje družine zimo preživele dobro

Piše: M.K.

Čas objave:
27.03.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  V UKC Ljubljana so preklicali prepoved obiskov na vseh oddelkih, ki so jo konec januarja uvedli zaradi gripe in ostalih respiratornih obolenj. Še vedno pa velja, da morajo bolnike obiskovati zdrave osebe in da so obiski v za to določenem času. Letos so obravnavali več kot 1100 bolnikov z gripo, zaradi nje pa je v UKC umrlo 62 ljudi, so sporočili.

V nedeljo, 31. marca, se izteče rok za poročanje o embalaži, dani v promet na slovenski trg v letu 2018. Prvič je poročanje o embalaži obvezno tudi za podjetja, ki na letni ravni na trg dajo manj kot 15 ton embalaže. 

KRKA DOMA: Marec je mesec, ko se v pretežnem delu države začne prebujati narava, čebele pa bujno razvijati. Čebelje družine so po oceni čebelarske zveze zimo v povprečju gledano za celo Slovenijo preživele dobro. Tiste družine, ki so bolje prezimile, lahko namreč tudi bolj izkoriščajo prve spomladanske paše. Akacija se prebuja tudi na območju Bele krajine, Brežic in Bizeljskega, a zaenkrat še ne odganja. Predvidevajo, da se bo cvetenje pomaknilo v začetek maja.

V naselju Gorenje Vrhpolje, v občini Šentjernej, je včeraj okoli 18.20 ure občan opazil, da je potok Bikovec onesnažen. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šentjernej so na kraju ugotovili, da iz izvira teče rjavo rdeča voda, ki se rahlo peni in je brez vonja. Po prvih ugotovitvah nevarnosti za okolje in živali ni, prav tako še ni znano, kaj je povzročilo onesnaženje potoka.

V obnovljeni Kulturni dvorani v Tržišču, je včeraj potekalo Območno srečanje lutkovnih skupin občin Sevnica in Trebnje. Na srečanje se je prijavilo pet lutkovnih skupin. Tri skupine iz občine Sevnica in dve skupini iz občine Trebnje. Skupine je strokovno spremljala lutkovna animatorka, igralka ter pripovedovalka Katja Povše. Srečanje je potekalo v organizaciji Območne izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Sevnica.

Krka ob enih, 27.03.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri