Štatenbeg, Makole Svet24.si

Do usodnega DA brezplačno, lahko pa tudi ...

astro Svet24.si

Horoskop za soboto, 28. januarja

2023-01-27 22.41.37 Necenzurirano

Ali Tomašič in Možina verjameta, da Zemlja ni ...

borut pahor pisarna pl Reporter.si

Poglejte, koliko nadomestila bo prejemal Borut ...

adam delius Ekipa24.si

Olimpija zahteva 2,5 milijona evrov za mladeniča,...

damjan-murko Njena.si

To je razlog, da Damjan Murko ni znova postal ...

cristiano ronaldo al nassr pm Ekipa24.si

Za to mu plačajo 200 milijonov? Noro, kakšno ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Z reciklažo ohranili skoraj 600 dreves

Piše: M.K.

Čas objave:
04.04.2019 13:05

V oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Vlada bo danes obravnavala osnutek nacionalnega reformnega programa za leti 2019 in 2020. Pričakovati je, da bo vlada v reformnem programu med drugim navedla napovedane spremembe davčne, pokojninske in zdravstvene zakonodaje.

Na svetu je ena od petih smrti povezana z neprimerno prehrano, so v danes objavljeni študiji ugotovili znanstveniki. Zaradi prekomernega uživanja sladkorja, soli in mesa vsako leto umre več milijonov ljudi.

KRKA DOMA: Na Novomeškem so z reciklažo ohranili skoraj 600 dreves. Komunala Novo mesto in projektni partnerji so po treh letih njegovega izvajanja včeraj predstavili pionirski projekt zapiranja komunalnega snovnega kroga za odpadno kartonsko tekočinsko embalažo.

Na Fakulteti za zdravstvene vede Univerze v Novem mestu bodo jutri obeležili Svetovni dan zdravja s strokovnim srečanjem z naslovom »Skupaj proti zasvojenosti«. 
Skupaj s strokovnjaki na področju zasvojenosti bodo med 8.30 in 14.00 uro razpravljali o izjemno pomembni in pereči tematiki sodobnega življenja.

Vodstvo slovenskega nogometnega prvoligaša Krško je predstavilo novo trenersko ekipo članske zasedbe, ki jo vodi Andrej Panadić, ter prvega trenerja nove stare nogometne šole, ki jo po novem vodi Iztok Kapušin. Hkrati so poudarili, da imajo stabilen proračun in cilj obstati v prvi ligi. Pred dnevi pa je prišlo do nasilnega vdora v prostore kluba, na osrednje igrišče v lasti občine Krško in poškodovanja klubske lastnine. Pri tem je nastala visoka materialna in siceršnja škoda nogometnemu klubu, ljudem v in ob klubu, pokroviteljem in nenazadnje občini.

Na OŠ Dragotina Ketteja Novo mesto je bilo včeraj 12. državno likovno srečanje šol s prilagojenim programom. Srečanja se je udeležilo 77 učencev s posebnimi potrebami iz kar 27 slovenskih šol. 

Krka ob enih, 04.04.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri