Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Rekordno v Mirni Peči

Piše: Radio Krka, M.K.

Čas objave:
23.04.2019 13:05

V informativni oddaji, Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Včeraj popoldne se je na regionalni cesti Trate – Lenart, zgodilo usodno trčenje, v katerem sta bila udeležena voznik motornega kolesa in otrok na kolesu. 45-letni motorist je otroka začel prehitevati, ko je ta začel zavijati v levo, in s sprednjim delom motornega kolesa trčil v kolo, zato sta oba padla po vozišču. 10-letnik je zvečer zaradi hudih poškodb umrl v UKC Maribor. 

Vodstvo košarkarske ekipe severnoameriške lige NBA Phoenix Suns je odpustilo trenerja Igorja Kokoškova, nekdanjega selektorja slovenske reprezentance, s katero je osvojil evropski naslov. Sonca zdaj iščejo novega trenerja. Kokoškov je na klopi Phoenixa zdržal le eno sezono, v kateri je zbral zgolj 19 zmag, kar 63-krat je izgubil. 

KRKA DOMA: 

Motoristične poti so na velikonočni ponedeljek že tradicionalno vodile v Mirno Peč. Letošnja udeležba je bila rekordna, saj so motorji dobesedno preplavili Mirno Peč. Že 21. motorističnega blagoslova pred začetkom motoristične sezone se je po ocenah organizatorja Moto kluba Trebnje udeležilo blizu 15.000 motoristov, motoristk in tudi obiskovalcev. 

Ob 650-letnici Novega mesta in 178. obletnici rojstva svetovno znanega znanstvenika Ernsta Macha so pred štirimi leti,  na Malem Slatniku ustanovili Društvo Machova dediščina pod Gorjanci in uredili Machovo učno pot. Društvo je včeraj pripravilo velikonočnih Pohod po Machovi poti. Start pohoda je bil na Malem Slatniku, udeležilo se ga je od 200 do 300 pohodnikov. Pot jih je vodila ob Slatenskem potoku do Sotočja treh studencev. 

Novomeški slikar-portretist Samo Kralj, je prejemnik letošnje Trdinove nagrade Mestne občine Novo mesto. Slikarski opus portretov Sama Kralja je bogat, šteje okoli 300 del. Nekaj jih bo objavljenih v slikarski umetniško-dokumentarni monografiji Novomeški portreti 1. 

Krka ob enih, 23.04.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri