profimedia-0778195429 Svet24.si

ZDA in Rusija enotni, da vojna Ukrajini lahko ...

prehitra vožnja Svet24.si

Med Rogozo in Framom zapravil 1200 evrov

B60K0632 Necenzurirano

Zakaj Darko Horvat rešuje očeta kozmodiska? ...

rtvs rtv slovenija m24 Reporter.si

Golob obžaluje, ker se RTVS ni lotil politično ...

leotta 2 Ekipa24.si

Noseča in zelo vroča: Oboževalci kar ne morejo ...

Blaž Kričej Režek in Vita 1 Njena.si

Sanjski Blaž razgaljen na modni brvi z dekletom

doncic Ekipa24.si

Ni počitka za Dončića! Glejte kje in kako se je...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Predsednik Pahor za posodobitev Slovenske vojske

Piše: M.K.

Čas objave:
15.05.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  V morju pri Njivicah na otoku Krku so našli truplo 66-letnika, ki je v torek padel v morje, ko je med neurjem poskusil stopiti na plovilo. Po večdnevnem neurju sicer na Hrvaškem še vedno grozijo poplave. Najbolj ogrožena je Hrvatska Kostajnica zaradi narasle reke Une. Izredni protipoplavni ukrepi veljajo tudi na severozahodu Bosne in Hercegovine.

Mednarodna kolesarska zveza je od avstrijskih oblasti dobila obvestilo o domnevnem jemanju prepovedanih poživil, zato je suspendirala Slovenca Kristijana Korena in Boruta Božiča. Prepovedanih metod naj bi se posluževala v obdobju 2012-13. 

KRKA DOMA:  V spomin na 15. maj 1991, ko so slovenski naborniki vojaški rok začeli služiti izključno v Sloveniji, danes praznujemo dan Slovenske vojske. Na včerajšnji osrednji slovesnosti v Cerkljah ob Krki je predsednik republike in vrhovni poveljnik obrambnih sil  poudaril, da je Slovenija varna država in da Slovenska vojska predstavlja vojaški steber te varnosti. Strateški razmislek o prihodnosti SV bo ponudila tudi bela knjiga o obrambi, katere osnutek bo morda pripravljen junija.

V Gornjem Suhorju pri Vinici je včeraj župan Andrej Kavšek sprejel visoka gosta, njegovo kraljevo visokost princa Edwarda in predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Slednja sta razglasila prvi »Dan slovensko-britanskega prijateljstva" med državama, z željo, da bi ta dan postal tradicionalen. Princ Edward je bil navdušen nad sprejemom in nad samim dogodkom. Zahvalil se je tudi slovenskim oblastem, da so za obeležitev dneva prijateljstva izbrale Gornji Suhor pri Vinici.

Zavod Novo mesto in novomeška občina bosta med 27. majem in 1. junijem na različnih mestnih prizoriščih pripravila koncerte 5. festivala klasične in sodobne glasbe Sem glasba, sem mesto. Ta bo prinesel pester koncertni program od klasičnih zvokov preteklih stoletij do sodobnih glasbenih stvaritev. Festivalsko dogajanje bo potekalo na novomeškem Glavnem trgu in v evangelijski cerkvi Dobrega pastirja, koncerte pa bodo pripravili še v Kulturnem centru Janeza Trdine, v Glasbeni šoli Marjana Kozine in v atriju Gostišča na trgu. 

V okviru tedna vseživljenjskega učenja prireja danes CIK Trebnje osrednjo prireditev Parado učenja. Parada bo v tamkajšnjem športnem parku. Današnji dan je namenjen predstavitvi celotne izobraževalne ponudbe Trebanjskega CIK-a, s poudarkom na neformalnem izobraževanju.

Krka ob enih, 15.05.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri