Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V Brežicah za naložbe skoraj 11 milijonov evrov

Piše: M.K.

Čas objave:
22.05.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  Na Partizanski cesti v Sežani so danes ob 7. uri in 25 minut našli poškodovanega moškega. Ker je moški obležal ob pločniku s hudimi poškodbami glave, so ga odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Njegova identiteta za enkrat ni znana. Ker okoliščine dogodka policiji niso znane, policija prosi očividce za čim prejšnje posredovanje podatkov o okoliščinah dogodka na številko 113 ali 080 1200.

Nestanovitno vreme v zadnjem obdobju se pozna tudi na temperaturi slovenskega morja, ki je imelo včeraj na merilni postaji Koper 14,4 stopinje Celzija, kar je dobre tri stopinje manj od dolgoletnega povprečja za maj. Kljub temu smo, kot kažejo podatki Agencije RS za okolje, še daleč od najnižjih zabeleženih temperatur v tem obdobju.

KRKA DOMA: V Občine Brežice so v tem tednu sprejeli Odlok o proračunu občine Brežice za letos. Proračun v višini nekaj manj kot 29 milijonov evrov namenja skoraj 11 milijonov evrov za naložbe, med večjimi je nadaljevanje obnove železnega mostu čez reki Savo in Krko, začetek gradnje novega vrtca pri OŠ Artiče in obnova bivšega doma upokojencev v Brežicah. Župan Ivan Molan je povedal, da so številni projekti namenjeni tudi obnovi in izboljšavi vodovodov. Občina bo nadaljevala z obnovo gradu Brežice, nogometnega stadiona, načrtuje pa tudi obnovo lesenega mostu čez Krko v Cerkljah in urejanje križišča v Črešnjicah. 

Slovensko muzejsko društvo je v ponedeljek, v Narodni galeriji Slovenije za izjemne dosežke na področju muzejstva v letu 2018 podelilo Valvasorjeva odličja. Valvasorjev nagelj je za stalno razstavo o harmonikarju Lojzetu Slaku v Muzeju Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka prejela Občina Mirna Peč z avtorsko skupino razstave. Kot je zapisano v obrazložitvi, je bil z odprtjem stalne razstave uresničen prvi del nalog k cilju, da postane muzej osrednja kulturna in turistična točka v Mirni Peči. Od odprtja muzeja v lanskem oktobru si je razstavo ogledalo že preko 7000 obiskovalcev.

Občinski svetniki Podčetrtka, Kozjega in Bistrice ob Sotli so na nedavni skupni seji v Podčetrtku sprejeli strategijo razvoja turizma do leta 2023. Osnovni namen strategije je napraviti turistično destinacijo, ki se bo tržila pod destinacijsko znamko Podčetrtek. Kot je povedal župan Podčetrtka Peter Misja, so se za skupno strategijo odločili, ker je razvoj turistične destinacije prevelik zalogaj za posamično majhno občino.  Cilj strategije je, da bo turizem v omenjenih treh občinah v letu 2023 dosegal višjo dodano vrednost, vključeval več lokalnega gospodarstva in pozicioniral destinacijo kot pomembno turistično regijo Evrope.

Krka ob enih, 22.05.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri