900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Dobrodelni golf turnir za novomeško bolnišnico

Piše: M.K.

Čas objave:
24.05.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  Osebe z dejavnostjo vsak mesec plačujejo štiri različne prispevke za socialno varnost. Finančna uprava RS (Furs) jim bo po novem omogočila, da namesto štirih položnic za štiri različne prispevke to plačajo z enim e-računom. Plačevanje obveznosti bo poenostavljeno in cenejše. Sprva bo rešitev na voljo družbenikom in samozaposlenim, v prihodnje pa tudi pravnim osebam. Zavezanci lahko v svojih bankah začnejo postopke registracije za prejemnika e-računa. Prve e-račune bo Furs izdal po 15. juniju. 

KRKA DOMA:  Kirurgi novomeške bolnišnice vsako leto naredijo okoli 800 artroskopskih operacij, ki so v večini nadomestile klasične operacije, namenjene zdravljenju poškodb in obolenj kolen, ramen in kolkov. Pri artroskopskih operacijah uporabljajo artroskopski stolp in instrumentarij, ki jim omogoča učinkovito, uspešno in natančno delo, kar dokazujejo tudi rezultati operacij. Obstoječi artoskopski stolp je dotrajan, zato pripravljajo dobrodelni turnir v golfu za nakup novega artoskopskega stolpa, ki bo jutri ob 10. uri na golf igrišču Mokrice. 

Občina Krško bo iz letošnjega proračuna, ki predvideva 41,4 milijona evrov odhodkov, 17 milijonov evrov namenila za naložbe. Dobra polovica od navedenega zneska oz. skoraj 9 milijonov evrov bo šla za urejanje prometne infrastrukture, je napovedal krški župan Miran Stanko.  Letos načrtujejo tudi izdelavo projekte dokumentacije za gradnjo savskega mostu za pešce v Krškem in gradnjo medmestnih kolesarskih povezav Krško-Kostanjevica na Krki ter Krško-Kozje. 

Že tretje leto je OŠ Milke Šobar — Nataše v prostorih Kulturnega centra Semič in njegovi okolici izvedla festival Igraj se z mano za področje Dolenjske in Bele krajine. Včeraj se je v Semiču družilo 170 učencev OŠ s prilagojenim programom, skupaj z več kot 300 vrstniki iz belokranjskih osnovnih šol in vrtcev v 16 ustvarjalnih delavnicah. Skupaj z mentorji, prostovoljci in drugimi obiskovalci jih je bilo več kot 700. Razglasili pa so tudi najboljše sončne videe v sklopu festivala S-Factor.  Žirija je ocenila, da je najboljši video posnela Tretja OŠ Slovenj Gradec, drugo mesto je osvojila OŠ Dragotin Kette Novo mesto in tretje OŠ Voštarnica Zadar.

Krka ob enih, 24.05.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri