Svet24.si

Triki za snemanje najboljšega videa

tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar končno pokazala trebušček!

POR000266 Reporter.si

Nekdanji Janšev ministrski kolega sesul ...

dela tonin hiša 2 Svet24.si

Pri Toninovih med epidemijo raste bazen mimo ...

matej-tonin Necenzurirano

Pri Toninovih med epidemijo raste bazen. Kje ga ...

Princ Philip Odkrito.si

Kaj se dogaja s princem Philipom?

sanjski-moški, pop-tv Odkrito.si

EKSKLUZIVNO! Pogovarjali smo se s sanjskim moškim

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Na zboru krajanov KS Ločna - Mačkovec o tretji razvojni osi

Piše: M.K.

Čas objave:
28.05.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Po podatkih Urada za meteorologijo in hidrologijo so reke ponoči ponekod narasle do velikih pretokov. Danes čez dan se bodo pretoki rek ustalili, ponoči pa se bo vodnatost rek spet povečala, najbolj na jugozahodu in jugu države, kjer lahko manjši vodotoki in hudourniki hitro narastejo in se tudi razlijejo. Jutri bodo pretoki rek veliki, reke se lahko v manjši meri razlijejo predvsem v južnem, osrednjem in vzhodnem delu države. 

Danes v obtok prihajata prenovljena bankovca za 100 in 200 evrov. Bankovca imata nove, inovativne zaščitne elemente pred ponarejanjem. Po novem sta enako široka kot bankovec za 50 evrov. Vsi dosedanji evrski bankovci prve serije bodo ostali zakonito plačilno sredstvo in se bodo še naprej uporabljali hkrati z novimi bankovci. 

KRKA DOMA:  Prebivalci krajevne skupnosti Ločna-Mačkovec so se na včerajšnjem zboru krajanov seznanili s pravicami in možnostmi pripomb ob postopku izdaje okoljevarstvenega soglasja za gradnjo ceste tretje razvojne osi na njihovem območju. Opozorili so tudi, da naj bi več kot triletna gradnja in uporaba omenjene ceste z vožnjo 20.000 tovornih vozil dnevno močno obremenila okolje in vplivala na zdravje ter premoženje ljudi. Predsednica sveta krajevne skupnosti Ločna-Mačkovec Katja Petkovič je opozorila, da oškodovanci, ki zahtev ne bodo podali v predpisanem roku, kasneje ne bodo mogli zahtevati odškodnin za morebitne poškodbe na svojem premoženju. Dodala je, da je vpogled v dokumentacijo za pridobitev okoljevarstvenega soglasja do vključno jutri možen na novomeški upravni enoti ali na spletni strani Arsa.

Izvedba večnamenske poti ob Levičnikovi cesti v Novem mestu, se bo v tem tednu nadaljevala z urejanjem priključka Levičnikove ceste proti Ragovem. Ta priključek bo zato v prihodnjih dneh zaprt.  Zapora bo predvidoma vzpostavljena jutri,29. maja, po jutranji prometni konici, vzpostavitev zapore in izvedba del pa bo odvisna od vremenskih razmer. Obvozi bodo urejeni in ustrezno označeni.Promet po Levičnikovi bo med deli na priključkih in otoku upočasnjen in omejen na 30 km na uro in bo potekal dvosmerno.

Zdravstveni dom Krško na svoji spletni strani sporoča, da so v zadnjih dneh na območju Senovega in Brestanice potrdili večje število bolnikov z gripo tipa B.  Bolezen se kaže z visoko vročino, glavobolom, slabim počutjem in suhim kašljem. Otroci prvi dan pogosto bruhajo. Vročina lahko traja 5-7 dni.V primeru težav z dihanjem in vročine, ki traja več kot 5 dni se posvetujte z osebnim zdravnikom.

Na Mirni so prejšnji teden namenu predali prenovljeno šolsko igrišče s štiristezno krožno atletsko stezo, šeststeznim ravnim tekališčem in pomožnimi igrišči. S tartanom so oblekli tudi košarkarsko igrišče. Uredili so odvodnjavanje, s katerim je bilo v preteklosti precej težav. Naložba je stala 209 tisoč evrov, ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport jo je sofinanciralo s skoraj 43 tisoč evri, ostalo pa je iz občinskega proračuna zagotovila občina. Več v današnji oddaji S Krko naokoli. 

Krka ob enih, 28.05.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri