rupnik profimedia-0675959565 Svet24.si

Po razkritju, da je zlorabljal nune, Slovenci ...

planicaziga Svet24.si

11-letni Žiga iz Renč ustvaril pokal za ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Država rubi Jankovićevega gradbinca, ta pred ...

KPV_Tacke_1 Reporter.si

Kaj za vraga se gre Golob: misica Tina Gaber in ...

barcelona camp nou pm Ekipa24.si

Še en škandal v Barceloni! Novo razkritje glede ...

Večina poslušalcev Central Cee-ja pozna po hitu Doja Odkrito.si

V Ljubljano prihaja svetovni reperski fenomen

ragbi 1 Ekipa24.si

Kakšno slačilnico so pustili za seboj! Mladi ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Največji problem na južni meji tihotapljenje ljudi?

Piše: M.K.

Čas objave:
30.05.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  Danes bodo še poplavljale nekatere reke na območju Dolenjskega krasa ter Ljubljanica na Ljubljanskem barju in Krka v srednjem in spodnjem toku, opozarjajo na Agenciji RS za okolje. Pretok Ljubljanice se bo ustalil predvidoma že čez dan, pretok Krke v spodnjem toku pa zvečer. 

V Ljubljani so sinoči petič podelili glasbene nagrade zlata piščal. Kot skladba leta 2018 je bila nagrajena Medrevesa Siddharte, ki je postala tudi izvajalec leta, njihovi Nomadi pa so okronani za album leta. Za novinca leta 2018 sta obveljala Zala Kralj & Gašper Šantl, nagrado za življenjsko delo pa je prejel Janez Bončina - Benč.

KRKA DOMA: Notranji minister Boštjan Poklukar je včeraj obiskal Belo krajino in si ogledal razmere, s katerimi se srečujejo domačini zaradi nezakonitih migracij. Poklukar je priznal, da se v Beli krajini, predvsem v občini Črnomelj, policija intenzivno sooča z ilegalnimi prehodi meje, kar pa, kot je zatrdil, policija uspešno preprečuje. Ob tamkajšnji meji s Hrvaško je sicer napovedal še dodatne začasne tehnične ovire, kot je panelna ograja, in dodal, da se številno nedovoljenih prehodov južne državne meje letos krepi. Do zadnjega konca tedna je bilo teh približno 1200, medtem ko jih je bilo do konca maja lani nekaj manj kot 1050.

Zaradi slabega vremena, ki ne omogoča izvedbe del, bo zapora na priključku Levičnikove ceste proti Ragovem vzpostavljena predvidoma jutri, po jutranji prometni konici. Izvedba večnamenske poti se bo nadaljevala z urejanjem priključka Levičnikove ceste proti Ragovem, zato bo ta priključek v prihodnjih dneh zaprt.  Obvozi bodo urejeni in ustrezno označeni.  Promet po Levičnikovi bo med deli na priključkih in otoku upočasnjen in omejen na 30 km na uro, po zagotovilih izvajalca pa bo potekal dvosmerno.

Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Novo mesto je prejšnji teden potekalo 10. regijsko osnovnošolsko tekmovanje Zlata kuhalnica. Vse tekmovalne ekipe regijskih tekmovanj so pripravljale jedi, značilne za Ljubljano in njeno okolico, in sicer leteče žgance, pražen krompir in ljubljanske skutine palačinke. Zmagovalne ekipe regijskih tekmovanj se bodo pomerile jeseni na državnem tekmovanju, ki bo organizirano v sklopu Gostinsko-turističnega zbora Slovenije. Zmagovalna ekipa so učenke iz OŠ Velike Lašče.

Krka ob enih, 30.05.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri