Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Adria Mobil ob polletju z višjimi prihodki

Piše: M.K.

Čas objave:
03.06.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Premier Marjan Šarec ob današnji prvi obletnici volitev v DZ ne želi ocenjevati dela svoje vlade, je pa na družbenem omrežju Facebook ocenil, da bo pred naslednjimi volitvami nujno povezovanje strank skupine Alde. Šarec verjame, da je to možno doseči, a z zavedanjem, da ne želijo pokroviteljstva, temveč sodelovanja na realnih predpostavkah. 

Prejšnji teden se je na slovenskih cestah zgodila ena prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri sta umrla dva avstrijska motorista. Letos je na slovenskih cestah umrlo 44 ljudi, kar je 6 več, kot lani, ko jih je v enakem obdobju umrlo 38. 

KRKA DOMA: Skupina Adria Mobil, ki med drugim proizvaja počitniške prikolice, avtodome in mobilne hiše, je v prvem polletju svojega poslovnega leta, od začetka septembra do konca februarja, ustvarila dobrih 226 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 13 odstotkov več kot v enakem obdobju leto prej. Čisti dobiček pa je upadel, in sicer za 11,7 odstotka na 19,7 milijona evrov. Adria Mobil sicer namerava razširiti proizvodnjo na območju svoje novomeške tovarne. Tovarniške površine naj bi letos razširili za 3800 kvadratnih metrov, če bo trg karavaninga še naprej rasel, pa naj bi v prihodnjih letih imeli možnost skupne tovarniške površine postopno razširiti za skupaj 12.000 kvadratnih metrov.

V Vojašnici Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki se je včeraj z dnevom odprtih vrat začela mednarodna vojaška vaja Jadranski udar 2019.  Na vaji bo Slovenska vojska v sodelovanju z zavezniškimi državami in ob podpori vojaškega letalstva izvedla usposabljanje kontrolorjev združenih ognjev. Vaja bo potekala do prihodnje sobote, na njej pa pričakujejo okoli 700 udeležencev, od tega 350 pripadnikov iz 25 zavezniških in partnerskih držav.

Dobrodelni Leo klubu Novo mesto je tudi letos v sodelovanju z Lions klubom Novo mesto organiziral že deveti Dobrodelni LEO tek. Tako kot pretekla leta, je tudi letos dobrodelni tek potekal na novomeškem športno-rekreacijskem centru Portoval.

Ohranili so tudi dolžino proge, saj so se udeleženci pomerili na teku na 5 in 10 kilometrov, pripravili pa so tudi krajši progi za otroke na 300 in 800 metrov. Leo tek ohranja svoje plemenito poslanstvo - s pomočjo tistih, ki zmorejo in hočejo teči pomagati mladim, ki tega zaradi različnih gibalnih ovir ne morejo. Kot vsi ostali njihovi dogodki, je bil tudi ta dobrodelne narave, saj so vsa sredstva, pridobljena od startnin za tek in donacij, namenili Plesnemu klubu Zebra za nakup prilagojenih invalidskih vozičkov.

Na sedežu Upravne enote v Črnomlju so prejšnji mesec odprli razstavo »Živela črna človeška ribica«, ki jo je pripravilo Društvo Proteus, gibanje za naravo in okolje Bela krajina. Na njej so predstavljena likovna dela učencev iz osnovnih šol občin Črnomelj, Metlika in Semič ter Srednje šole Črnomelj. Tema likovnega natečaja, ki ga je razpisalo društvo Proteus, je bila črna človeška ribica, ki po do sedaj znanih podatkih živi le na majhnem prostoru Bele krajine v okolici Črnomlja. Razstavljenih je 43 stripovskih zgodb in 8 animacij. Razstava je na ogled do 30. junija 2019. Natečaj je svojevrsten klic mladih k razumu, k bolj kakovostnemu odnosu človeka do narave in okolja.

Krka ob enih, 03.06.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri