Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Odpadke iz Zaloga bo odpeljal Kostak

Piše: M.K.

Čas objave:
04.06.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Ceni reguliranih pogonskih goriv, neosvinčenega 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva, na bencinskih servisih zunaj avtocestnega križa in hitrih cest sta se opolnoči znižali. Bencin se je pocenil za 0,2 centa na 1,333 evra, dizel pa za 2,2 centa na 1,271 evra za liter. 

V letošnjem tednu slepih, ki ga obeležujemo prvi teden junija, je med drugim v ospredju nedostopnost slepim in slabovidnim prilagojenega učnega gradiva v šolah. Njihovi starši so zaskrbljeni, saj se sprašujejo, ali bo njihov otrok septembra pravočasno prejel vse učbenike v njemu dostopnih oblikah. Prilagajanje učbenikov in delovnih zvezkov ni sistemsko urejeno, zato so starši večinoma prepuščeni samim sebi. 

KRKA DOMA: Odpadke iz pogorišča predlani pogorele podružnice podjetja Ekosistemi v Zalogu pri Straži bo odpeljalo podjetje Kostak. Kostak je sicer edini oddal ponudbo za izvedbo javnega naročila. Omenjeno podjetje je izbral Inšpektorat za okolje in prostor za prevzem, prevoz in obdelavo do 7500 ton mešanice materialov iz mehanske obdelave komunalnih odpadkov, ki so ostali po požaru. Na območju podružnice podjetja Ekosistemi v Zalogu pri Straži je zagorelo julija 2017. Požar so v štirih dneh pogasil. Na Policijski upravi Novo mesto so povedali, da so kot vzrok požara ugotovili samovžig. 

Območna gospodarska zbornica Posavje je včeraj podelila priznanja najboljšim inovacijam Posavja za letos. Prejela je 16 inovacijskih prijav, podelili pa so dve zlati, šest srebrnih in osem bronastih priznanj. Med kandidate, ki se potegujejo za priznanja Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) na državni ravni, so se uvrstile družbe Muflon, Numip, Stilles, TPV in Termoelektrarna Brestanica.

Na novomeškem gradu Grm je prejšnji teden potekal edinstven majski dogodek, koncert ansambla Platin, kot eden izmed mnogih, s katerim je Območna obrtno-podjetniška zbornica Novo mesto obeležila svoj 50. rojstni dan. Večer je potekal ob glasbi ABBE in nekaj ostalih skladbah v stilu sedemdesetih let. Mnogi člani vseh generacij so na koncert prišli v oblačilih obdobja, ko je zbornica začela z delovanjem ter podoživeli okuse jedi in pijač iz nostalgičnih let. V prihajajočem obdobju bo pomenu zborničnega združevanja in delovanja namenjenih še nekaj strokovnih, športnih in družabnih aktivnosti. Med njimi bo slavnostna akademija novembra, v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu. 

Ljudska knjižnica Metlika in pizzerija Julija sta v poslovno trgovskem centru Gala v Metliki, pri modri polici, pripravili večer poezije S pesnikom na sladoled. Večeri so uvod v poletne prireditve, ki se bodo začele konec tega meseca. Včeraj so pripravili že 8. večer, tokrat pa so izbrali makedonsko poezijo, v izvirnem jeziku jo je recitiral Blagoja (Blaž) Tošeski. Nastopile so tudi recitatorke Darja Dragovan, Martina Nemanič, Nikolina Lalič in Mojca Mežnaršič. Izbor pesmi, pripravo tekstov in recitatork za nastop pa je prevzela Gabriela Grlica. Naslednja dva ponedeljka, 10. in 17.6., ob 20. uri pa bosta namenjena srbski in hrvaški poeziji.  

Krka ob enih, 04.06.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri