Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Lokalna neurja najmočnejša na jugu države

Piše: M.K.

Čas objave:
12.06.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Banka Slovenije je napoved rasti slovenskega bruto domačega proizvoda (BDP) za letos znižala za 0,2 odstotne točke na 3,2 odstotka, v naslednjih dveh letih pa se bo rast gibala nekoliko pod tremi odstotki. Zmernejša rast BDP bo posledica nekoliko nižje rasti tujega povpraševanja in postopnega prehajanja v zrelejše obdobje poslovnega cikla.

Ob današnjem svetovnem dnevu preprečevanja otroškega dela v Mednarodni organizaciji za delo (ILO) pozivajo, da bi morali otroci prenehati delati na poljih in začeti uresničevati svoje sanje. Opozarjajo, da je po svetu še vedno 152 milijonov otrok prisiljenih delati.

KRKA DOMA: Lokalna neurja s točo, ki so sinoči zajela južni del države, so največ škode povzročila v občini Kočevje, kjer predvidevajo, da bodo škodo na poškodovanih stanovanjskih stavbah odpravili še danes, na gospodarskih poslopjih pa prihodnje dni. Na Črnomaljskem, kjer je manj škode, so tamkajšnji gasilci posredovanje končali ob enih zjutraj.  Neurje s točo, ki je včeraj okoli 19.30 ure zajelo vasi Stari trg ob Kolpi, Prelesje, Gorenja Podgora, Dolenja Podgora, Zagozdac, Kovača vas, Deskova vas in Močile je poškodovalo 55 stavb, na katerih so gasilci že pokrili razkrita in poškodovana ostrešja s strešniki ali s plastično folijo. Sodelovalo je 188 gasilcev iz 25 gasilskih društev. 

Vlada je prepoznala pomen celovitega pristopa k upravljanju migracij, je ob začetku 20. Dnevov varstvoslovja v Dolenjskih Toplicah včeraj dejal notranji minister Boštjan Poklukar. Ker je prepoznala dejstvo, da parcialni ukrepi brez pravega konteksta ne vodijo do želenega cilja, pa po njegovih besedah migracije obravnava celostno, večplastno in dolgoročno. Število nezakonitih prehodov zunanje schengenske meje narašča že četrto leto zapored, povečuje se tudi število prošenj za mednarodno zaščito. Po njegovih besedah so nezakoniti prehodi meje povezani s tihotapljenjem ljudi in z zlorabo azilnih postopkov, vendar je poudaril, da je situacija pod nadzorom.

Na petkovi slavnostni akademiji v počastitev praznika občine Krško v Kulturnem domu Krško je krški župan Miran Stanko podelil letošnje nagrade in priznanja za ustvarjalno delo, posebne uspehe in pomemben prispevek k razvoju lokalne skupnosti. Veliki znak sta prejela Franc Glinšek za pomemben prispevek pri razvoju Podbočja ter širše lokalne skupnosti in Območna obrtno-podjetniška zbornica Krško ob 50-letnici delovanja in prepoznaven prispevek h gospodarskemu razvoju. Podelili so tudi številna jubilejna priznanja. Več o tem pa na spletni strani radiokrka.si.

Krka ob enih, 12.06.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri