Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Priporočila za varno vožnjo v vročini

Piše: M.K.

Čas objave:
14.06.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje v teh vročih dneh opozarjajo, da je najpomembnejša hidracija oziroma pitje vode. Za starejše ljudi je priporočljiva količina od dva do tri litre vode na dan, za otroke okrog enega litra. Priporočeno je pitje v intervalih. Opozorilni znaki dehidracije so slabost, nemoč, zmedenost, velika žeja, zato je treba takšno osebo dati v senco, ji dati piti vodo in poklicati zdravnika na 112, če je hudo zmedena.

V morju med Makarsko in otokom Korčula so od prejšnjega konca tedna že nekajkrat opazili morskega psa. Približno dva metra veliko žival so včeraj pred Korčulo opazili potniki na turistični ladji, nekaj dni pred tem pa so morskega psa posneli tudi pri Makarski. Hrvaški strokovnjaki menijo, da gre za istega morskega psa. Kot so pojasnili, ima specifično znamenje med glavo in hrbtno plavutjo.

KRKA DOMA: Novomeški policisti vse udeležence v cestnem prometu pozivajo k previdnosti in strpnosti. Tistim, ki gredo na daljšo pot svetujejo, da se na pot odpravijo spočiti in v hladnejših delih dneva. Ob prvih znakih utrujenosti naj vozilo na primernem mestu ustavijo in si odpočijejo. Vnovič dodajajo, naj vozniki prilagodijo hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, med vožnjo naj ne telefonirajo, za volan naj sedejo le trezni, tudi če imajo namen prevoziti le nekaj kilometrov. Kolesarjem in motoristom prav tako svetujejo, da se izogibajo vožnji ob najbolj vročih delih dneva.

Nesreča nikoli ne počiva in tako je februarja letos številčna družina Cvitanović iz Šentjerneja nepričakovana ostala brez očeta. 31-letna mamica Jožica se je znašla v res težkem položaju, ko se mora znajti sama z osmimi otroki, starimi od pet mesecev do 11 let. Na Območnem združenju Rdečega križa Novo mesto želijo, da bi zbrali fond sredstev, ki bi omogočal zagotovitev nujnih potreb za otroke tudi v prihodnjih letih. Z družino so sklenili sporazum o namenski porabi sredstev. Zbirajo jih na posebnem računu novomeškega Rdečega križa in sicer do nadaljnjega. Številka računa je objavljena tukaj. Številne prošnje so poslali tudi na podjetja, ustanove, društva in posameznike in upajo na dober odziv.

V Kulturnem domu Črnomelj, je v torek potekalo 29. srečanje najboljših mladih pesnikov in deklamatorjev - Župančičeva frulica 2019. Na letošnji razpis se je prijavilo 91 mladih pesnikov in 75 osnovnošolskih deklamatorjev iz skupno 81 slovenskih šol.  Projekt vključuje mlade literarne ustvarjalce in umetnike govorjene besede iz preko 100 slovenskih in zamejskih šol.  Katere so nagradili pa izveste na spletni strani Radia Krka.

Krka ob enih, 14.06.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri