Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Na cesti proti Ragovem bodo gradili pločnik

Piše: M.K.

Čas objave:
17.06.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: S poslanskimi vprašanji vladi se bo danes začela junijska seja DZ. Premier Marjan Šarec bo odgovarjal na vprašanja glede prenosa primernih stanovanj in zemljišč z DUTB na stanovanjski sklad, v zvezi z bančno kriminaliteto, financiranjem drugega tira, ustavitvijo projekta HE Mokrice ter obravnavo staršev in otrok, vključenih v zasebne osnovne šole.

Revidiranje lanskoletnih bilanc letalskega prevoznika Adria Airways, ki so jih naredili v družbi PwC, je pod drobnogledom Agencije za javni nadzor nad revidiranjem. Na verodostojnost bilance je vezana licenca za letenje. Če bi jo Adria izgubila, bi to pomenilo prizemljitev letal in stečaj Adrie.

KRKA DOMA: Izvedba Večnamenske poti ob Levičnikovi cesti v Novem mestu, se od danes nadaljuje z gradnjo pločnika na občinski cesti proti Ragovem. Promet bo na tem odseku urejen s polovično zaporo. Prav tako bodo danes zaključena dela na priključku Ragovo, ki bo s tem sproščen za promet. V naslednjih dneh bodo dela potekala tudi na Levičnikovi cesti na otoku med priključkoma proti Ragovem in proti Grabnu. Po zagotovilih izvajalca bo promet po Levičnikovi potekal dvosmerno. Voznike prosijo za upoštevanje prometne signalizacije. 

V Sloveniji raste obisk turistov z avtodomi, tudi po zaslugi odprtja tovrstnih postajališč v okviru projekta mreže postajališč za avtodome, ki ga je dolenjska Občina Mirna kot nosilka začela leta 2014. V njegovem okviru so do zdaj v 90 občinah po državi uredili več kot 160 postajališč za avtodome, njihovo število pa bi radi še zvišali. Koordinatorka projekta Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji Petra Krnc Laznik je ob srečanju predstavnikov občin projektnih partneric na Mirni konec prejšnjega tedna povedala, da gre za postajališča, kjer se "avtodomarji" lahko ustavijo.

V Občini Šentjernej so včeraj naknadno volili manjkajočega romskega svetnika, ker v okviru lanskih rednih lokalnih volitev v predvidenem roku za to mesto ni bila vložena nobena popolna kandidatura. Po neuradnih izidih je bila izvoljena Darka Brajdič, ki je bila šentjernejska romska svetnica že v prejšnjem občinskem mandatu.

Letošnja gorsko-hitrostna dirka Gorjanci 2019, je včeraj postregla z novim rekordom proge, zmagal pa je Patrik Zajelšnik. Prireditelji so bili po končani dirki zadovoljni tako z dosežki kot tudi z dobrim odzivom gledalcev, tokrat se jih je ob progi zbralo precej več kot v zadnjih letih. Ena od želja za naslednja leta pa je tudi prenova asfaltne podlage, ki bi omogočila še boljše dirke.

Krka ob enih, 17.06.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri