kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Poletna plesna produkcija navdušila

Piše: Radio Krka, M.K.

Čas objave:
19.06.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  S Kongresnega trga v Ljubljani je danes 129 kolesarjev začelo petdnevno in 808,5 kilometra dolgo dirko po Sloveniji. Na cilju današnje etape v Rogaški Slatini se bodo za zmago bržčas udarili najhitrejši sprinterji. Na terenu sta tudi naša sodelavca Aleš Kirn in Uroš Papež, ki bosta za Radio Krka dirko vsak dan, vključno do nedelje, spremljala v živo.

Zaupanje v cepljenje je najmanjše v Franciji, kjer 33 odstotkov vprašanih v mednarodni raziskavi meni, da cepiva niso varna. V Sloveniji ta delež znaša 13 odstotkov, kaže raziskava, izvedena v 144 državah. Od več kot 140.000 vseh vprašanih ljudi jih sicer zgolj sedem odstotkov meni, da cepljenje ni varno.

KRKA DOMA: 
Poletna plesna produkcija je v soboto, 15. junija, v Športno dvorano Leona Štuklja v Novem mestu privabila številne ljubitelje plesa. Obiskovalci so bili nad videnim navdušeni. V programu so tečajniki, ki pridno obiskujejo Plesni studio Novo mesto, prikazali 25 točk. Najprej se je predstavil plesni vrtec, sledil je pop jazz, show dance, hip hop, pop hip hop,  jazz, break dance, nastopili sta tudi dve skupini hip hop mame, na koncu pa so vsi plesalci navdušili še s skupno točko, v kateri so preplavili dvorano in zaplesali kot eno.  

V parku Varstveno delovnega centra Novo mesto, so včeraj pripravili uradno primopredajo gugalnice za invalidne osebe. Sredstva za nakup gugalnice je na predlog novomeškega RIC-a doniralo Slovensko mednarodno društvo žensk - SILA, katerega cilj je pomagati ljudem na robu družbe, starim, duševno in telesno prizadetim in drugim. Vrednost gugalnice je nekaj manj kot 4000 evrov. V centru imajo 168 uporabnikov, od tega jih 61 pri njih tudi živi. Gugalnica je odlična pridobitev za tiste njihove uporabnike, ki so na vozičkih. Nekateri so se prav po zaslugi donirane pridobitve gugali prvič v življenju, zato so se je še posebej razveselili. 

Na učnem vrtu dr. Drganca v Semiču so v soboto pripravili zeliščni dan. Vrt je nastal že pred osmimi leti. Predstavili so zeliščni vrt in zelišča, ki jih je na pobudo Janija Gačnika nasadilo društvo gobarjev Bela krajina. Na vrtu skrbijo za biotsko pestrost. Pripravili so še degustacijo kruha z drožmi in zelišči z Jernejo Radanovič, destilacijo zelišč s praktičnem prikazom s Slavkom Žagarjem in predstavitev zeliščnega vrta Belokranjsko gobarskega društva. Obiskovalcem so bili na voljo tradicionalni zeliščni pripravki.

Krka ob enih, 19.06.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri