karim Svet24.si

To je sledica, ki je Karim iz MasterChefa še ni ...

Jelena in Neda Svet24.si

FOTO: Neda Ukraden pozirala s svojo edinko

roki kocevje ne moze nam niko nista pl Reporter.si

Romske tolpe terorizirajo Kočevje: umori, kraje, ...

naslovna titova vozila1 Svet24.si

FOTO: Luksuzna vozila Josipa Broza Tita

20210301-01049413 Necenzurirano

Janšev kabinet odredil ministrom, kako naj ...

Pixabay Menno de Jong 2 Odkrito.si

V ZDA se je začela "kečap" kriza

1sanjski moški tekmovalke Njena.si

Tekmovalke so mislile, da je sanjski moški Franko...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Anže Kuplenik z Dolenjske je novi MasterChef

Piše: M.K.

Čas objave:
21.06.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V začetku junija se je začelo meteorološko poletje, danes pa se s Sončevim obratom oz. solsticijem tudi koledarsko začenja poletje. Danes bo tako najdaljši dan v letu, noč pa najkrajša.

Današnja tretja etapa kolesarske dirke Po Sloveniji je prva od dveh odločilnih za končni vrstni red. Današnji dan se je začel v Žalcu in se bo po skoraj 170 kilometrih končal v Idriji. Po dveh dneh dirkanja je najboljši Slovenec v skupnem seštevku Tadej Pogačar.  

KRKA DOMA: Sinoči smo dobili zmagovalca pete sezone šova MasterChef Slovenije. Čeprav se je med finalistoma razvil prijateljski odnos, sta se odločno pomerila drug proti drugemu. Sreča in spretni prsti pa so bili na strani 20-letnega Anžeta Kuplenika, ki je za dve točki ugnal Sanjo Sirk. Anže, ki je postal peti in najmlajši slovenski MasterChef, je tako pretrgal niz primorskih zmag in pokal odnesel na Dolenjsko, na na Vrh pri Pahi nad Otočcem. 

V Novem mestu se bodo med počitnicami lotili prenove mestnega Kandijskega mosta, gradnje kanalizacije na Kuzarjevem Kalu in v Prečni ter ureditve vaškega središča v Gabrju. Nadaljevali bodo gradnjo poti za pešce in kolesarje ob Levičnikovi cesti in tam začasno uredili navezavo na križišče v Žabji vasi, je povedal novomeški župan Gregor Macedoni. Skoraj 460.000 evrov vredna dela Kandijskega mostu bodo predvidoma začeli 26. junija. Zahtevala bodo zaporo za avtomobilski promet, most pa bo za pešce ves čas prehoden. Dela naj bi končali do novega šolskega leta. 

Pred kratkim smo poročali o težki situaciji številčne družine Cvitanović iz Šentjerneja, ki je nepričakovano ostala brez očeta. 31-letna mamica Jožica je v res težkem položaju, ko se mora znajti sama z osmimi otroki, starimi od pet mesecev do 11 let. V pomoč ji je med drugim priskočila tudi OŠ Šentjernej, ki je pod pokroviteljstvom Občine Šentjernej ter seveda v sodelovanju z Območnim združenjem RK Novo mesto organizirala dobrodelni koncert. Rdeči križ pa vodi akcijo zbiranja denarja za socialno ogroženo družino. Številko posebnega računa, na katerega lahko prispevate družini Cvitanovič po svojih močeh, objavljamo še enkrat: RKS - OZ Novo mesto, Ulica Slavka Gruma 54a, Novo mesto, TR: 0297 00259477 202, BIC banke: LJBASI2X, namen: dobrodelni namen, referenca: SI 00 903071 in sicer do nadaljnjega.

Krka ob enih, 21.06.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri