Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Podelili priznanja najbolj prizadevnim policistom

Piše: M.K.

Čas objave:
28.06.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  Padali so temperaturni rekordi. Marsikje po Sloveniji je bilo včerajšnje popoldne po podatkih Agencije za okolje najbolj vroče junijsko v zadnjih 70 letih. Včeraj okoli 16.30 ure naj bi bilo najbolj vroče v Brežicah, kjer naj bi izmerili nad 39 stopinj Celzija. Krajevni temperaturni rekordi pa so bili včeraj med drugim preseženi še v Ratečah in Kočevju.

Visoke temperature vplivajo tudi na počutje živali. Na upravi za veterinarstvo zato svetujejo, da živali nikoli ne puščate v parkiranem avtomobilu. Sveža pitna voda naj bo vedno na voljo, živali omogočite dostop do sence in hladnejših mest. Sprehode in druge fizične aktivnosti omejite na jutranje in večerne ure.

KRKA DOMA: Ob dnevu policije je bilo na Policijski upravi Novo mesto slovesno. V prostorih OŠ Bršljin so se prejšnji teden s podelitvijo zlatih in srebrnih ščitov ter znakov policije za 30 let dela v policiji zahvalili najbolj prizadevnim sodelavkam in sodelavcem. Na slovesnost so povabili tudi vse upokojence in pomožne policiste. Zbrane sta nagovorila Jože Senica, namestnik generalnega direktorice policije in Janez Ogulin, direktor PU Novo mesto. Že pred to slovesnostjo pa so Jelka Kozole, Branko Zupanc in Simon Brečko iz Postaje mejne policije Dobova od generalne direktorice policije Tatjane Bobnar prejeli medalje za hrabrost in požrtvovalnost.

Na metliškem grajskem dvorišču so v sredo tudi uradno odprli poletne prireditve Pridi zvečer na grad, ki jih organizirajo Ljudska knjižnica Metlika, Kulturno društvo Pridi zvečer na grad in metliška območna izpostava JSKD. Prireditve je odprl župan Občine Metlika Darko Zevnik. Obiskovalci so si lahko najprej ogledali atraktiven nastop folklorne skupina KYIV iz ukrajinskega Kijeva. Zaradi izvajalske vrhunskosti žanjejo pohvale na vseh mednarodnih prizoriščih, kjer redno nastopajo.

Novo mesto bo jutri v znamenju Praznika situl. Gre za dogodek prežet z dolenjsko kulturno in naravno dediščino, ki jo dopolnjuje nov, urbani pogled. Festival železnodobnega življenja in kulinarike bo potekal v Novem mestu na Glavnem trgu jutri, med 17. in 24. uro. Na ogled bodo različne starodavne obrti, kulinarične delavnice za odrasle in otroke ter animacije različnih borilnih veščin.  Osrednji dogodek bo odhod trgovske karavane iz knežjega mesta. Prikazana bodo takratna oblačila in oprema, mistična glasba, ples in utrip železnodobnega življenja.

Krka ob enih, 28.06.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri