jansa logar predsedniske volitve Svet24.si

Kako je poraz prenesel Janez Janša?

rtv carl foto MJP Svet24.si

Eugenija Carl se je zahvalila Vidi za pomoč

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

doncic dallas Ekipa24.si

Tega si ne zasluži! Bizaren konec tekme za ...

Jan Zarnik Njena.si

Jan iz Kmetije izza kamer povsem drug človek

nemcija Ekipa24.si

Novi bojkot Nemcev v Katarju! Poglejte, kaj so ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Družina Rajk eno leto po prenovi hiše

Piše: M.K.

Čas objave:
04.07.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  Delovno in socialno sodišče v Ljubljani je odločilo, da je bil način, na katerega so v UKC Ljubljana odpovedali delovno razmerje prvoobtoženemu v aferi preskakovanje čakalnih vrst Urošu Smiljiću, nezakonit. Sodišče je UKC naložilo, da ga mora sprejeti na staro delovno mesto, poročajo mediji. Sodba še ni pravnomočna.

Slovenski košarkar Luka Dončić je prvo sezono v ligi NBA sklenil v velikem slogu. Njegov Dallas Mavericks se sicer ni uvrstil v končnico, a je Dončić za odlične predstave v svoji krstni sezoni čez lužo prejel nagrado za novinca leta. Ker se trenutno še veliko "fotografira z njo", še ne ve, kje jo bo hranil.

KRKA DOMA: Območno združenje Rdečega križa Novo mesto je konec avgusta lani, s pomočjo dobrih ljudi zaključilo humanitarno akcijo Pomagajmo družini Rajk. Imeli so 150 dobrosrčnih donatorjev in v vrednosti 50.000 evrov obnovili hišo.  Akcija je obrodila sadove, saj je videti, da so Rajkovi na novo zaživeli. Družina Rajk je ena izmed uspešnih humanitarnih zgodb, ki jih pišejo na Rdečem križu. Eden od sadov te akcije je tudi donacija mobilne hiške Adrie doma omenjenemu območnemu združenju. Več o tej temi pa v jutrišnji oddaji Krka ob enih.

Tako kot vsako leto, je tudi letos župnija Semič pripravila teden počitnic za mladino v starosti od 6. do 14. leta. Letos se je na aktivnosti mladih prijavilo čez 70 otrok, ki se družijo in tako preživljajo počitnice, zanje pa skrbi 25 animatorjev. Tema njihovega letošnjega oratorija je Peter Klepec. Oratorij bodo zaključili jutri, ko bodo šli peš iz Planine na Mirno goro.

"Europe Direct Novo mesto in Lokalna akcijska skupina LAS DBK v nedeljo, 7. julija pripravljata odkrivanje neokrnjene Bele krajine s kolesi, doživetji in odlično glasbo. Zbor kolesarjev je ob 9. uri na Šokčevem dvoru. Udeleženca čaka preplet brezovih gajev s steljniki ter travnikov in polj ob reki Kolpi z zanimivimi postojankami ob poti. Od 13. ure dalje se dogajanje seli ob Kolpo, v Adlešiče - Stari pod, kjer se bodo lahko preizkusili v izdelovanju tradicionalnih belokranjskih izdelkov, ob 18. uri pa se začne koncert Preloških muzikantov. Prijave sprejemajo do jutri, 5. julija. Več na radiokrka.si.

Krka ob enih, 04.07.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri