prometna, splošna, simbolična Svet24.si

Tolpa na Obali prirejala lažne prometne nesreče ...

tragedija-pri-slavonskem-brodu Svet24.si

FOTO: "Videl sem, kako je sedež mladi ženski ...

tuš, bregana, obrežje, mejni prehod Svet24.si

FOTO: V koloni pred mejnim prehodom si je ...

ceferin zorcic pf bobo Reporter.si

Novi obrazi 2022: od Čeferina do Zorčiča, kdo ...

plaža mavricij, janez-janša Necenzurirano

Janšev otok raj tudi za slovenske milijone

nina-ivanič-kot-dragica-trošt Njena.si

Nina Ivanič se je pred leti zaljubila v to državo

renato-de-santa Odkrito.si

Pozor, nazorno! Raper si je dal odreti kožo!

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Izjemen dosežek novomeške bolnišnice

Piše: M.K.

Čas objave:
08.07.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Koprske policiste so v petek ob 12. uri obvestili o požaru nad plezalno steno v Črnem Kalu. Požar, ki ga je najverjetneje sprožil odvrženi cigaretni ogorek, se je zaradi vetra razširil na bližnje parkirišče in poškodoval tri avtomobile, so danes sporočili s Policijske uprave Koper.

Slovenski smučarski skakalec Peter Prevc je za razliko od lanske poletne sezone, ki jo je v večini izpustil zaradi težav z gležnjem, letos že v polnem pogonu. Zdaj, ko je gleženj v redu, se namerava udeležiti čim več poletnih tekem, da bi se do zime "sprijaznil s tekmami".

KRKA DOMA:  V novomeški bolnišnici že vrsto let uvajajo programe pospešenega okrevanja po ortopedskih operacijah. Danes pa lahko s ponosom povedo, da so zdravniki ortopedi v njihovi bolnišnici postavili nov mejnik na področju ortopedije.  Ortopedom je namreč uspelo opraviti prvo endoprotezo kolka v okviru 24-urne hospitalne obravnave. Krajšanje ležalnih dob vidijo kot pozitivni stranski učinek, bistveno je, da si pacient po vstavitvi endoproteze želi čimprejšnjega okrevanja in vrnitve domov ter se ob tem počuti varno. Takšni dosežki potrjujejo izjemno visok strokovni nivo dela ortopedije in visok nivo kakovosti v Splošni bolnišnici Novo mesto.

Na Srednji zdravstveni in kemijski šoli Šolskega centra Novo mesto, so zelo uspešno zaključili poklicno maturo, saj je bilo od 229 dijakov uspešnih 216 dijakov oziroma 94,3 %. 77 maturantov oziroma 33,6 % je doseglo odličen uspeh, kar 25 je bilo zlatih maturantov, med njimi 9 diamantnih z vsemi 23-imi točkami. 
Še več prispevkov s podelitev spričeval pa na spletni strani radiokrka.si.

Za metliške gasilce je letošnje leto jubilejno saj praznujejo 150 let ustanovitve prve požarne obrambe na Slovenskem. Predsednik Republike Borut Pahor je danes sprejel predstavnike gasilke zveze Slovenije, Gasilske zveze Metlika, PGD Metlika in Občine Metlika in jim izročil listine o častnem pokroviteljstvu nad dogodki ob 150-letnici gasilstva.  Jubilej bodo obeležili s številnimi prireditvami, osrednja bo 7. septembra v Metliki, že dan kasneje pa se bodo tam na praznovanju 150. obletnice zbrali domači in okoliški gasilci, pričakujejo pa, da se bo slovesnosti udeležilo okoli 4000 ljudi. 

Krka ob enih, 08.07.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri