Ajda Mlakar Dobra karma

Lepotica na televiziji očitno še ni rekla zadnje...

naslovnica izmajlova2 Svet24.si

Pred tremi leti je njen poklic visel na nitki, ...

macesnova gorica kocevski rog jansa pahor bobo10 Reporter.si

Janša pod Macesnovo gorico: Resnica je živela ...

ležeča Svet24.si

Borut Pahor: To nas skrbi, saj gre natančno tako,...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

"Planet TV ne sme končati v Orbanovih rokah"

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lea Sirk - obrez!!! Njena.si

Imena otrok teh znanih Slovencev se preberejo ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Je nekdanja vinska kraljica res tihotapila migrante?

Piše: M.K.

Čas objave:
09.08.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) je pri testiranju desetih parov šolskih copat ugotovila, da so ti večinoma kakovostni, z izjemo najdražjega para, v katerem so našli presežno količino šestvalentnega kroma. Testirali so copate v cenovnem razponu med 6,99 in 19,99 evra. Vsi, razen enega para, pa so izdelani v Sloveniji.

Morsko kopališče v Žusterni zaenkrat ostaja zaprto. Hudourniški iztok v morje je zajezen in dokler ne bodo ugotovili virov onesnaženja, bodo meteorno vodo prečrpavali, da se ne bo izlivala v morje. Hkrati spremljajo kakovost morske vode, da bi ugotovili, ali je vzrok onesnaženja morda drugje.


KRKA DOMA: Metličana Lidijo Mavretič in njenega moža Marka Hraniloviča naj bi policisti zasačili pri tihotapljenju migrantov. Dogodek naj bi se konec julija zgodil na območju Sodražice, poleg Mavretičeve in Hraniloviča pa naj bi policisti takrat prijeli še enega državljana Pakistana. Po poročanju POP TV, naj bi Lidija Mavretič, sicer nekdanja vinska kraljica Slovenije, ki se je leta 2004 na listi ZLSD (sedaj SD) potegovala tudi za mesto evropske poslanke, pred prijetjem iz avta že uspela izpustiti tujce, njen soprog pa naj bi bil prijet skupaj z njimi. Policija je oba pridržala in ju pozneje izpustila. Državljan Pakistana naj bi bil še vedno v priporu. Kot poroča Dolenjski list, policisti preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, podana pa je bila tudi kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo. 

V občini Dolenjske Toplice, ki skupaj z nekaj sosednjimi občinami sodeluje pri kohezijskem projektu oskrbe Suhe krajine s pitno vodo, se zaradi zahtevnosti terena pri zadnjih delih te dni odločajo o podaljšanju projekta. Projekt, ki naj bi ga sicer končali septembra lani, so morali dvakrat podaljšati, težave in nevarnost zaradi strmega terena na pobočju pri Soteski oz. pri gradnji povezave s sosednjim žužemberškim vodovodnim sistemom pa bodo terjali še kakšen dodaten mesec. Posodobitev in dograditev topliškega vodovodnega sistema pa bodo po besedah župana Franca Vovka vsekakor končali do konca leta. 

Mestna občina Novo mesto je prejšnji mesec objavila razpis za podelitev izrednih štipendij in enkratnih denarnih pomoči za perspektivne študente in dijake. S tem nadaljujejo s podporo najbolj perspektivnim mladim Novomeščanom, ki na svojih področjih dosegajo izjemne dosežke. Višina izredne štipendije za študij v Sloveniji znaša 200 evrov na mesec, za študij v tujini 300 evrov mesečno, višina enkratne denarne pomoči za študij v tujini pa 500 evrov v enkratnem znesku. Pri izbiri štipendistov bodo spet imeli prednost izjemni dosežki z različnih področij, kot so kultura, umetnost, šport in znanost. Kandidati lahko vloge oddajo do 4. oktobra 2019. 

Krka ob enih, 09.08.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri