navadni udav, kača Svet24.si

FOTO: V kavču šokiranega krajana gomazela skoraj...

ženska doma Dobra karma

To so načini, da slabe energije iz doma izženete...

karaoke (5) Svet24.si

Seksi kravata, stranska vloga, rdeča šminka in ...

zasežena-droga Svet24.si

FOTO: V finalni akciji 460 kriminalistov in ...

strah Dobra karma

Strah in 12 astro znakov - Bike skrbi denar, ...

tanja žagar Njena.si

Tanja Žagar ni več doma

Nuša Rojs in Matej Mlađenović Njena.si

Nuši Rojs so se pravkar uresničile sanje!

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V Zalogu začeli sanacijo

Piše: M.K.

Čas objave:
19.08.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Sodišče je ovadilo zdravnico, ki je napisala opravičilo predsedniku delovnega sodišča.Zaradi suma, da je izdala lažno zdravniško spričevalo in s tem predsedniku delovnega sodišča Stanku Omerzuju pomagala pri izmikanju iz sojenja, je mariborsko sodišče zoper njo sprožilo predkazenski postopek. Sodniku sodijo zaradi očitkov o zalezovanju njegove nekdanje intimne prijateljice iz Slovenske Bistrice.

Na slovenskih cestah se je prejšnji teden zgodila ena prometna nesreča, s smrtnim izidom, v kateri je umrla ena oseba. Letos je na slovenskih cestah umrlo 67 udeležencev prometnih nesreč, kar je 13 več kot v enakem obdobju lani.

KRKA DOMA: S pogorišča predlani pogorele podružnice družbe Ekosistemi v Zalogu pri Straži so danes začeli odvažati odpadke in s tem začeli njegovo sanacijo. Odvaža jih Kostak Krško, ki je z okoljskim ministrstvom junija podpisal pogodbo za prevzem, prevoz in obdelavo zaloških odpadkov. Vse odpadke bodo predelali na objektih za energetsko obdelavo odpadkov. Sodelujejo z več podizvajalci, največji je sežigalnica v Avstriji. Odvoz odpadkov naj bi končali do konca oktobra.

Območni lesnopredelovalni center Kočevski les, ki ga je Občina Kočevje leta 2015 ustanovila, da bi vzpostavila lesnopredelovalno verigo, je v štirih letih delovanja uresničil zastavljene cilje in izpolnil pričakovanja. Družba tudi solidno posluje in je lani presegla dva milijona evrov prihodka, je povedal kočevski župan Vladimir Prebilič. Podjetje ob koncu leta pričakuje približno 240.000 evrov čistega dobička.  V jeseni se bo lotilo tudi oglarstva, s čimer bodo skušali na Kočevskem ohraniti in oživiti to skoraj pozabljeno dejavnost. V kočevskih občinskih gozdovih opravlja tudi sanitarno sečnjo, s katero obvladujejo problem lubadarja. 

Društvo likovnih umetnikov Dolenjske bo na novomeškem Glavnem trgu danes ob 20. uri odprlo razstavo prvega Mednarodnega bienala likovne vizije Etike-te s podnaslovom Strah, ki so jo postavili v treh novomeških razstaviščih. Prvi bienale so posvetili temi strahu oziroma "vsesplošno prevladujoči eksistencialni vsebini, ki se dotika najbolj pereče problematike migracij in človekovega strahu na splošno". Razstavo so postavili v razstavišču Dolenjskega muzeja Jakčev dom, v galeriji Simulaker in Knjižnici Mirana Jarca. V vseh navedenih razstaviščih bo na ogled do 21. septembra. 

Krka ob enih, 19.08.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri