Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Šarec za izgradnjo drugega bloka nuklearke

Piše: M.K.

Čas objave:
23.08.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: V Gornji Radgoni se bo jutri začel 57. sejem Agra. Do vključno četrtka, 29. avgusta, se bo na njem predstavilo 1850 razstavljavcev iz 32 držav, partnerica sejma bo avstrijska Štajerska, v ospredju pa digitalizacija v kmetijstvu in agroživilstvu. Sejem bo jutri odprl predsednik vlade Marjan Šarec. 

Ena najbolj priljubljenih slovenskih ilustratork Jelka Reichman danes praznuje 80 let. Ob njenih ilustracijah v slikanicah Šivilja in škarjice, Miškolin, Piki Jakob in Maček Muri so zrasle generacije otrok. Nastale so v 50 letih ustvarjanja in se vpisale med klasiko otroške in mladinske književnosti, njihova priljubljenost se prenaša iz roda v rod.

KRKA DOMA: Premier Marjan Šarec je včeraj obiskal Nuklearno elektrarno Krško (Nek), kjer se je zavzel za izgradnjo drugega bloka jedrske elektrarne. Vse napore moramo vložiti v to saj bomo v prihodnje potrebovali vse več električne energije, je dejal premier. Ob tem je poudaril, da se je stopnja samodejnih ustavitev Neka od leta 1983 do danes zmanjšala na praktično nič. Od začetka delovanja do danes, pa je dobavo energije povečala za skoraj deset vodnih elektrarn.

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so v bližini Črnomlja danes ob 7.36 uri zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 0,8. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 75 kilometrov jugovzhodno od Ljubljane, v bližini Črnomlja. Intenziteta potresa ni presegla tretje stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili posamezni prebivalci občine Črnomelj. Iz kronike pa še tole. V Posavju se je včeraj zgodila huda traktorska nesreča. Voznica traktorja je padla pod zadnje levo kolo traktorja. V reševalni akciji je posredoval helikopter slovenske vojske. Poškodovano žensko so prepeljali v SB Celje. 

Napovedana montaža potopnega stebrička na Šolski ulici, za križiščem z Germovo, se začenja danes, dela pa bodo zahtevala popolno zaporo ceste. Obvoz bo v tem času omogočen po Rozmanovi ulici pri Foto Asji, zgornjem delu Glavnega trga in naprej po Dilančevi. 

Turistično društvo Semič in tamkajšnji Kulturni center danes ob 20. uri pripravljajo slovesno odprtje 25. Semiške ohceti - Zgodba neveste. Odprli jo bodo na prireditvenem prostoru pri Kulturnem centru Semič.
Vodja semiškega Turistično-informativnega centra Tanja Prešeren Banovec je povedala, da so bili, ker zadnja leta ne najdejo več parov, ki bi se želeli poročiti po belokranjskem izročilnem obredju, primorani njen osrednji del nekoliko posodobiti.  Današnji večer bosta popestrili Klapa Bonaca in Tamburaška skupina Melos. Prireditelji na tej tridnevni in posodobljeni turistično-etnografski prireditvi pričakujejo do 6000 obiskovalcev. 

Krka ob enih, 23.08.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri