profimedia-0713119763 Svet24.si

Manekenka pravi, da pije kri svojega mladega moža

prometna nesreča Svet24.si

Ceste v zadnjih desetletjih vzele Kuralta, ...

POL20220602BOR_7628 Necenzurirano

Na Hanovi mizi za 100 milijonov želja naftnih ...

resa velika planina Reporter.si

Uroš Urbanija se ju ni usmilil: kako sta se ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Mislim, da me do »brezbesedja« lahko pripravi edino moj tri in pol letni Lev Odkrito.si

Ana Maria Mitič: »S težavami se je treba ...

slovenija kosarka reprezentanca Ekipa24.si

Nepričakovano! Košarkarska reprezentanca ostala ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Pot ob Levičnikovi cesti bo kmalu dokončana

Piše: M.K.

Čas objave:
26.08.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  Na višjih šolah se danes začenja drugi in hkrati zadnji prijavni rok za vpis v redni študij višješolskega strokovnega izobraževanja v novem študijskem letu. Vpis bo bo potekal do petka.

V švicarskih Alpah je včeraj zjutraj le uro in pol po vzletu strmoglavilo manjše letalo, na približno 2000 metrih nadmorske višine. Letalo je takoj zagorelo, tako da so lahko reševalci samo še potrdili smrt pilota in dveh potnikov, med njimi je bil tudi dojenček.

KRKA DOMA: Pot za pešce in kolesarje, ki so jo ob novomeški Levičnikovi cesti oz. tamkajšnji obvoznici in najkrajši cestni povezavi z Belo krajino začeli graditi pred letom, naj bi bila v nekaj tednih dokončana. Projekt, ki bi ga morali končati maja, so podaljšale rešitve, ki so jih zahtevali upravljavci infrastrukture. 
Križišče v Žabji vasi pa naj bi država prenovila šele po izgradnji prvega cestnega odseka južnega dela ceste tretje razvojne osi med novomeškim Mačkovcem in tovarno Revoz.

Ta teden bo koncesionar opravil tehnološko prenovo semaforjev v križiščih v Ločni in pri avtobusni postaji. Dela v Ločni bodo predvidoma potekala jutri, pri avtobusni postaji pa v sredo. V času del semaforji ne bodo delovali, zato prosijo voznike, da upoštevajo prometno signalizacijo.

Metliško podjetje Kolpa d.d. je tudi letos pripravilo odmevno prireditev v Beli krajini, Kolpa na Kolpi 2019. Udeleženci spusta so se najprej zbrali s čolni v Podzemlju, nato pa je sledil še uradni del prireditve s podelitvijo zlatnikov in srebrnikov za jubilante. Predsednik uprave metliške Kolpe Mirjan Kulovec je povedal, da je na spustu sodelovalo 150 udeležencev s 25 plovili. Tudi organizatorjem tega dogodka je zagodlo vreme, tako da je atraktivno tekmovanje v kadeh letos žal odpadlo. 

Na 25. Semiški ohceti, ki so ji letos dali naslov Zgodba neveste, je bilo v petek, na dan otvoritve, najbolj pestro dogajanje. Poleg štirih razstav, ki so jih odprli že dan prej, je v starem trškem jedru in okrog Kulturnega centra kar vrvelo, dokler ni nekaj po 18. uri prijetno vzdušje nekoliko pokvaril močan dež. A dogajanje se je kljub temu nadaljevalo. Direktorica Kulturnega centra Semič Irena Plut je zadovoljna tudi z izvedbo že 5. Štrudl festa. Zbrali so tudi 33 fotografij poročenih Semičanov iz let 1951 do 1970.Razstava podobe poroke nekoč bo na ogled do sredine oktobra. 

Krka ob enih, 26.08.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri