Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Neurje s točo prizadelo Telče

Piše: M.K.

Čas objave:
03.09.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Zagrebško tožilstvo je obtožilo nekdanjega lastnika koncerna Agrokor Ivico Todorića in še tri osebe zaradi plačevanja fiktivnih svetovalnih storitev neimenovani švicarski družbi leta 2013. Na ta način naj bi Agrokor oškodovali za 1,25 milijona evrov, je v ponedeljek objavilo tožilstvo. Med obtoženimi je tudi neimenovana avstrijska državljanka.

Po prostem ponedeljku bodo kolesarji na dirki po Španiji danes okoli pol dveh popoldne nastopili v vožnji na čas. Na nekaj več kot 36 kilometrov dolgi trasi bo prvi favorit z zmago Slovenec Primož Roglič, ki bo najverjetneje oblekel tudi rdečo majico vodilnega.

KRKA DOMA: Nad Slovenijo so se včeraj razbesnele nevihte, ki so povzročile ne le težave v prometu, ampak tudi veliko škode. Gasilci so posredovali 169-krat, aktiviranih pa je bilo 245 enot. Po vsej Sloveniji so iz zalitih objektov črpali vodo, prekrivali strehe in odstranjevali podrta drevesa. V vasi Telče je toča v približno 45 minutah uničila celoten pridelek grozdja. Sprožili so se zemeljski plazovi, ceste so razrite. Takega neurja na Telčah ne pomnijo. V manj kot uri je izginilo vse, kar so ustvarili v zadnjem letu in to le nekaj dni pred trgatvijo. 

Na letališču Cerklje ob Krki in v njegovi okolici bo do 13. septembra usposabljanje belgijskih padalcev v skokih z ekstremnih višin. Gre za izjemno zahtevne skoke z višin do 6000 metrov, za katere se uporablja posebna oprema in dodaten kisik. Izvajali jih bodo v dnevnem in nočnem času. Koordinacijo letalskih aktivnosti bo izvajal 15. polk vojaškega letalstva, ki bo belgijski enoti v Vojašnici Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki zagotavljal logistično in ostalo podporo.

Na prvi šolski dan smo obiskali semiško osnovno šolo in preverili, kako pogumni so prvošolčki in ostali šolarji.Na Osnovni šoli Belokranjskega odreda Semič imajo v novem šolskem letu vseh oddelkov 20, na matični šoli 18 in na podružnični šoli 2 kombinirana oddelka, je povedala ravnateljica mag. Andreja Miketič. Letos imajo vpisanih 34 prvošolčkov, od tega 3 na podružnični šoli Štrekljevec.

Za slovenske dijake pa se je uspešno končalo tekmovanje mladih raziskovalcev družboslovnih smeri v Beogradu. Z individualnega tekmovanja s področij psihologije, sociologije, geografije, zgodovine in ekonomije so se vrnili s številnimi priznanji, in sicer s tremi zlatimi medaljami, z dvema bronastima in eno nagrado za inovativno zasnovo naloge. S področja zgodovine je z nalogo Nedokončana proga Črnomelj-Vrbovsko sodeloval Sergej Drakulič s Srednje šole Črnomelj in osvojil zlato priznanje.

Krka ob enih, 03.09.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri