ribi Dobra karma

Kaj nam prinaša prehod Sonca v astrološko ...

1_isaac palma otrok Svet24.si

Isaac Palma: "V Sloveniji otroke vzgajate bolj ...

POL201804273605 Reporter.si

Ali bosta Bojan Požar in Žan Mahnič splavila ...

zmago jelinčič Svet24.si

Sodišče zavrnilo Jelinčičevo tožbo! Zmago je ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

gabrijela-fatorić Njena.si

Sanjski moški: Gabrijela je postala temnolaska

Monika in Denis 4 Njena.si

Ljubezen na vasi: Kaj se je zgodilo po dveh letih?...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Rekordno šolsko leto za Šolski center Novo mesto

Piše: M.K.

Čas objave:
05.09.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Ministra za okolje in za kmetijstvo bosta danes popoldne v Ljubljani s predstavniki zavoda za gozdove, lovske zveze ter Sindikata kmetov Slovenije iskala rešitve za spremembe sistema upravljanja z zvermi, ki zaradi vse pogostejših napadov na rejne živali povzročajo skrbi kmetom. Na sestanku bodo iskali najboljše rešitve upravljanja z medvedi, volkovi in šakali. 

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar zatrjuje, da policija obvladuje nezakonite prehode meje. Na vprašanje, kaj to pomeni, pravi, da če jih ne bi, bi imeli nezakonitih migrantov več v notranjosti države, po železniških postajah, v mestih in zapuščenih stavbah. Zagotovil je, da pri tem Slovenija dobro sodeluje s Hrvaško in Italijo.

KRKA DOMA: September prinaša mnogo sprememb in skrbi, velik izziv pa novo šolsko
leto predstavlja predvsem velikim šolam. Šolski center Novo mesto je največja izobraževalna ustanova v Sloveniji. Novi direktor Šolskega centra Novo mesto dr. Matej Forjan je povedal, da bo Šolski center v novem šolskem letu obiskovalo rekordno število dijakov. Šolski center je po njegovih besedah stabilen, ima trdne temelje in lastno vizijo, tako da ne potrebuje nobenih velikih sprememb.

Zadružna zveza Slovenije vsako leto podeljuje priznanja zadružnikom, zadružnim delavcem in zadrugam za izjemne rezultate in aktivnosti pri razvijanju in utrjevanju kmetijskega in gozdarskega zadružništva. Tako je letos podelila 13 letnih priznanj. Priznanje ob jubileju je letos prejelo tudi sedem zadrug. Priznanja je med drugimi prejel Janez Kramar na predlog Kmetijske zadruge Krka Novo mesto. 

Novomeško knjižnico Mirana Jarca je v torek obiskal popotnik posebne vrste Viljem Gogala Je popotnik, ki nima bančnega računa, potuje brez denarja, na svoji poti pa se ne ozira na to, kje bo prespal in kaj bo jedel. Po poklicu pravnik in magister sociologije se je pred 15 leti odločil, da zapusti življenje materialnega obilja, ker ga je ta svet puščal nezadovoljnega in praznega. Na pot je odšel le z rezervno obleko v nahrbtniku, ne da bi vedel kaj bo jedel in kje bo spal. In zakaj se je odločil za tak način življenja?

Krka ob enih, 05.09.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri