Rok Povšič Svet24.si

FOTO: Rok je peš odšel od doma, nato pa se je za...

carmen istanbul (3) Svet24.si

Carmen Osovnikar pobegnila v Turčijo

ratitovec Svet24.si

FOTO: Smučar na Ratitovcu sprožil plaz, ta je ...

marko milosavljevic bobo Reporter.si

Pri medijski hobotnici SDS gre za zavestno ...

FFYh_3dXsAgvQ6p Necenzurirano

Kje je Borut Pahor? Igra se z lego kockami ...

Gino Tadej Podgornik Njena.si

Gino priljubljen med dekleti, Tjaše nikjer na ...

doncic Ekipa24.si

ZAROKA, ki je navdušila VSE V DVORANI! ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Kaj danes pomeni biti gasilec?

Piše: M.K.

Čas objave:
09.09.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Pet članic EU, med njimi Slovenija, načrtuje v časih vse večjega zavedanja podnebne krize uvedbo novih subvencij za fosilna goriva, kar ogroža uresničitev evropskih podnebnih ciljev do leta 2030, opozarjajo okoljevarstveni strokovnjaki v novi analizi. Ta razkriva, da pet držav – med njimi tudi Slovenija - v časih vse večjega zavedanja podnebne krize in kljub drugačnim zavezam izpred desetih let načrtuje celo nove subvencije za fosilna goriva.

Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 20.45 uri v Stožicah na šesti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 gostila Izrael. Slovenci, po zmagoslavju na tekmi proti Poljski, tudi danes merijo na zmago, a selektor Matjaž Kek opozarja, da bodo morda trpeli še bolj kot na tekmi s Poljsko. Kek danes zaradi poškodbe zagotovo ne bo mogel računati na Domna Črnigoja. Bo pa spet na voljo kapetan Bojan Jokić, ki je odslužil kazen zaradi kartonov. Slovenija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze 63., Izrael pa je 84. Doslej se je z Izraelom merila štirikrat, na teh tekmah ima zmago in tri neodločene izide.

KRKA DOMA: Predsednik vlade Marjan Šarec je 150-letnico organiziranega gasilstva na Slovenskem, ki so jo z osrednjo slovesnostjo in gasilskim mimohodom nekaj več kot 3300 udeležencev včeraj obeležili v Metliki, označil za praznik veselja in ponosa. Slovenskim gasilcem se je v imenu države in državljanov zahvalil za pomoč pri številnih nevšečnostih. Krovna gasilska organizacija združuje več kot 162.000 prostovoljnih gasilcev, ki so organizirani v 1340 društev, povezanih v 120 gasilskih zvez, združenih v 17 gasilskih regij, ter okoli 700 poklicnih gasilcev, ki delujejo v 13 poklicnih gasilskih enotah.

V novomeški bolnišnici so prejšnji konec tedna v uporabo predali nove prostore Centra za intenzivno medicino in Centra za endoskopije. Po besedah direktorice Milene Kramar Zupan gre za pomembno strokovno in razvojno naložbo, saj je do zdaj delo obeh centrov potekalo na ločenih lokacijah in v neustreznih prostorih z zastarelo opremo. Odprtja sta se udeležila tudi predsednik DZ Dejan Židan in minister za zdravje Aleš Šabeder. Naložba je stala skoraj osem milijonov evrov, od katerih je 80 odstotkov prispevalo ministrstvo za zdravje, 20 odstotkov pa sama bolnišnica. Nova centra se nahajata nad novomeško urgenco, na skupni površini 1600 kvadratnih metrov. Zgrajena sta po najnovejših strokovnih smernicah in imata najsodobnejšo opremo.

Akademski kipar, ki živi in ustvarja v Beli Krajini Boštjan Kavčič, se v Novem mestu prvič predstavlja s samostojno razstavo. Svojo malo plastiko bo postavil na ogled v Galeriji Krka, kjer bodo njegovo razstavo odprli jutri, ob 19.uri. Gre za pregled male plastike zadnjih dvajsetih let, od leta 2000 do danes.

Krka ob enih, 09.09.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri