reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Danes asfaltirajo Kandijski most

Piše: M.K.

Čas objave:
10.09.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Zaposlitveni utrip v zadnjem četrtletju leta bo po ocenah slovenskih delodajalcev ugoden. Po sezonski prilagoditvi podatkov neto napoved zaposlovanja za Slovenijo znaša +17 odstotkov, kar sodi med najbolj optimistične napovedi v regiji. Boljše rezultate beležijo le še v Grčiji, kjer znaša +18 odstotkov.

Slovenska nogometna reprezentanca je na šesti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020, sinoči doma premagala Izrael s 3:2 (1:0). Za Slovenijo sta zadela Benjamin Verbič v 43. in 90. ter Roman Bezjak v 66. minuti. Slovenija bo 10. oktobra igrala v Severni Makedoniji in 13. z Avstrijo doma. Sledila bosta še novembrska obračuna z Latvijo doma in Poljsko v gosteh.

KRKA DOMA: Izvajalec del na Kandijskem mostu v Novem mestu je prejšnji teden začel z asfaltiranjem. Vendar zadnja faza del zaradi slabega vremena ni potekala čez vikend, kot je bilo sprva predvideno, ampak bodo most asfaltirali danes, zato bo zaprt tudi za pešce in kolesarje. Po podatkih Mestne občine Novo mesto bo prenova Kandijskega mostu skupaj z davkom stala nekaj manj kot 460.000 evrov, polovico naložbe pa namerava občina pokriti z evropskimi sredstvi. 121 let star most bo po prenovi večji del namenjen pešcem in kolesarjem.

Povsem novi Renault CLIO, narejen v Novem mestu so v soboto predstavili v Qlandii Novo mesto. Direktor TPV avto Marko Zadel pravi, da je Clio 5 zagotovo najboljši clio do zdaj.  Na proizvodnjo Clia 5 so se pripravljali dve leti, največ dela so opravili v obratu za varjenje karoserij, namestili so nove robotske celice, Revozova karosernica pa je zdaj v treh četrtinah robotizirana. Letno lahko izdelajo do 80.000 vozil modela clio 5 in dnevno do 600. Za novo naložbo so v Revozu, ki sicer zaposluje približno 3400 ljudi, zaposlili nekaj več kot 270 ljudi. Pred tem so za izdelavo clia 4 zaposlili delavce za nočno oz. tretjo izmeno, ki jo pri izdelavi novega clia ohranjajo. 

Na Bizeljskem so se prejšnji teden razveselili odprtja prenovljene zobozdravstvene ambulante, ki bo na voljo tako šolarjem kot odraslim. Kot je dejal župan Občine Brežice Ivan Molan, želi občina zagotoviti boljšo dostopnost do zobozdravstvenih storitev tudi po krajih, ki so oddaljeni od središča občine.
Na Bizeljskem je Občina Brežice obnovila celotno zdravstveno postajo, v kateri poleg zobozdravstvene ambulante delujeta tudi osebni zdravnik in lekarna. Občina Brežice je izvedla temeljito energetsko sanacijo z zamenjavo kotlovnice, za potrebe dostopa za invalide pa je zagotovila tudi gosenično dvigalo, ki omogoča premagovanje stopnic do ambulant.

Krka ob enih, 10.09.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri