palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

sava dolinka, alge Svet24.si

Ugotavljali bodo, zakaj so se razrasle alge v Savi...

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Vandalizem v Kočevju

Piše: M.K.

Čas objave:
13.09.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Za vlado Marjana Šarca je prvo leto mandata. Ministrska ekipa se je v tem času nekoliko spremenila, saj se je četrtina ministrov že zamenjala. Kljub temu pa prva manjšinska vlada v zgodovini Slovenije leto končuje z razmeroma visoko podporo javnosti, pet strank koalicije pa za zdaj še ima podporo Levice.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je odlično začela domače evropsko prvenstvo. Na svoji uvodni tekmi je doma s 3:0 premagala Belorusijo.  Slovenci so danes prosti, jutri pa se bodo pomerili s Finci.

KRKA DOMA:  Dan po četrtkovi izredni seji kočevskega občinskega sveta, na katerem so svetniki ob pričevanju številnih občanov obravnavali le pereče lokalne varnostne razmere, so prejšnji petek iz Ljubljane v pomoč kočevskim kolegom za zagotovitev splošne varnosti oziroma izvajanje poostrenega nadzora napotili več deset pripadnikov posebne policijske enote s službenimi psi in konjenico.Za izvajanje zakonitosti policija sodeluje tudi z inšpekcijskimi službami, okoljsko in gradbeno, ter medobčinskim redarstvom v Kočevju. Prav tako tudi v okviru regijske koordinacije v Novem mestu, kjer so se že dogovorili o nadaljnjih oblikah dela, saj gre za podobne težave na širšem Dolenjskem in v Beli Krajini. Ukrepe poostrenega nadzora bodo izvajali dokler ne bo vzpostavljen javni red in mir. Če bo treba, bodo število policistov okrepili. Poostren nadzor se izvaja tudi na robnih delih mesta oziroma v romskih naseljih.

V Kabinetu župana Novega mesta Gregorja Macedonija znova pripravljajo Dobrodelni županov teniški turnir, ki se bo začel jutri ob 9.30 uri na igriščih Teniškega kluba Portovald. Sredstva, zbrana na letošnji izvedbi turnirja, bodo namenjena novomeškemu občanu Robiju Bojancu. 26- letni Robi je od nesreče z motorjem, ki jo je doživel pri dvanajstih letih, paraplegik. Kljub invalidskemu vozičku je uspešno nadaljeval šolanje, končal srednjo šolo in uspešno zaključil tudi študij na fakulteti za elektrotehniko in se zaposlil.  S sredstvi, zbranimi na letošnjem turnirju bodo Robiju pomagali nadaljevati uspešno športno kariero, saj so stroški vozička, primernega za igranje košarke na najvišjem nivoju, zelo visoki.  Pomagate mu lahko tudi vi z nakazilom na:
Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja
Šegova ulica 119, 8000 Novo mesto
TRR: SI56 0297 0001 9608 618, odprt pri NLB, d.d., Novo mesto

Občina Grosuplje je prejela davek od dobitka igre Loto, v kateri je eden od občanov zadel 4,5 milijona evrov. Kot se je izkazalo, je srečnež občan grosupeljske občine. Skoraj 680.000 evrov, ki jih je dobila občina, bodo namenili gradnji prizidka in nove športne dvorane v Osnovni šoli Louisa Adamiča Grosuplje ter gradnji nove parkirne hiše P+R Grosuplje. Vrednost obeh investicij je sicer deset milijonov evrov. 

Krka ob enih, 13.09.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri