Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - V Posavju ozelenili urbana območja

Piše: M.K.

Čas objave:
19.09.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Vlada bo na današnji seji pregledala, kako so proračunski uporabniki sledili navodilu finančnega ministra, naj vsi skupaj znižajo načrtovano porabo v letu 2020 za 100 milijonov evrov. Nato naj bi predlog državnega proračuna tako za prihodnje kot tudi za leto 2021 potrdila in poslala v sprejem v DZ. Časa za to ima sicer še do 1. oktobra.

Danes bodo novo sezono začeli še nogometaši v evropski ligi, v kateri bo nastopalo tudi devet slovenskih nogometašev. V prejšnji sezoni je naslov osvojil Chelsea in si priboril ligo prvakov, tudi v letošnji pa bo nekaj nogometnih velikanov, vključno z Arsenalom in Manchester Unitedom, Romo, Laziem, Sevillo in drugimi.

KRKA DOMA: V Mokronogu bo jutri zaključna prireditev projekta Kulturna šola. Gostiteljstvo prireditve je Dolenjski prinesla Osnovna šola Mokronog, ki si je laskavi naziv najbolj kulturne šole prislužila lani. OŠ Mokronog zaključno prireditev nacionalnega projekta Kulturna šola, pripravlja v sodelovanju s krovno organizacijo JSKD RS in z območno izpostavo JSKD Trebnje, ki jo vodi Joži Sinur. Koordinatorka JSKD za Dolenjsko, Belo krajino in Posavje Simona Rožman Strnad je povedala, da je naziv za obdobje 2019-2024 obnovilo 31 šol.

Občina Krško, ki se je kot vodilni partner povezala z območnimi partnerji, bo oktobra končala dveletni okoljski projekt Zelena doživetja Posavja, ki obsega zeleno zasaditev in oživitev urbanih območij in hkrati nadgrajuje ter povezuje območno turistično ponudbo. Stal bo 220.000 evrov, zanj so dobili odobrene 150.000 evrov evropske denarne podpore.  Prebivalstvo so hkrati želeli opozoriti na pomen varovanja narave, prispevati k njenemu ohranjanju in območnemu trajnostnemu razvoju ter k ponudbi sonaravnega turizma. 

Evropska unija močno vpliva na naša življenja in identiteto, le da se tega pogosto ne zavedamo. Življenje v EU nam je v 15 letih prineslo vrsto ugodnosti na globalni in lokalni ravni. Nekaj so jih predstavili na nedavnem dogodku v Trebnjem. Na nekatere primere dobrih praks je spomnil strokovni dogodek CIKovo poSVETovanje, ki ga je danes pripravil Center za izobraževanje in kulturo Trebnje.  Med primeri dobrih praks oziroma med zgodbami o tem, kako so evropska sredstva vplivala na konkretno okolje so med drugim predstavili projekt BA-ČI, projekt FATE  in projekt S.P.A.C.E..

Dežurni prognostik z Agencije za okolje Blaž Šter napoveduje, da bosta najhladnejša dneva jutri in v soboto, ampak slane ne bo, saj bo zjutraj kakšno stopinjo nad ničlo.

Krka ob enih, 19.09.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri